Usta aktöre Altın Ayı

Güncelleme Tarihi:

Usta aktöre Altın Ayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 10:28

Britanyalı aktör Sir Ian McKellen, beyazperdedeki başarıı kariyeri nedeniyle 56'ncı Berlin Film Festivali'nin Onur Ödülü'ne değer görüldü. McKellen, ödülünü aldıktan sonra mutluluğunu Altın Ayı heykelini öperek ifade etti.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI YARIŞMADA HEYECAN SÜRÜYOR

Festivalin, Uluslararası Yarışma bölümünde yeralan filmleri Charlotte Rampling başkanlığındaki seçici kurul değerlendirecek. Soluk soluğa bir Altın Ayı mücadelesinin yaşanacağı yarışmalı bölümün iddialı yapımları arasında Robert Altman'ın A Prairie Home Companion, Sidney Lumet'nin mafyayı konu alan Find Me Guilty de var.

Cannes ve Venedik ile birlikte dünyanın en saygın uluslararası film festivallerinden biri olan Berlinale'nin yarışmalı bölümünde bu yıl politik içerikli filmler ağırlıkta. ABD'nin Guantanoma'daki tutsak kampından İran'daki insan haklarına kadar dünya gündemindeki sorunların ele alındığı filmler büyük ödül için yarışacak.

Festival başkanı Dieter Kosslick "bu yılki festivalin gerçek insanların gerçek sorunlarını işleyen filmlere ağırlık verdiğini" söyledi.

Haberin Devamı

56. Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde 30 yıl aradan sonra ilk kez iki tane İran filmi yer alıyor. Rafi Pitts'in Its Snowing ve Jafar Panahis'in Offside adlı yapıtları.

Bu arada Tayvan sineması da 46 yıl sonra ilk kez Berlin'in Uluslararası Yarışma bölümünde Pen-ek Ratanaruangs'ın Invisible Waves adlı filmiyle temsil ediliyor.

Üç yıl önceki festivalde In This World ile Altın Ayı kazanan usta yönetmen Michael Winterbottom'ın yeni filmi The Road to Guantanamo Berlinale'nin yarışmalı bölümünün iddialı yapımlarından.

Festivalin dikkat çekici filmlerinden bir diğeri de Çin'den gelen The Promise. Elveda Cariyem adlı görkemli filmiyle tanınan Chen Kaige'nin imzasını taşıyan bu film Çin sinemasında bütün zamanların en yüksek bütçeli filmi.

Festivalin bu yılki yaşam boyu başarı ödülleri İngiliz aktör Ian McKellen ile Polonyalı yönetmen Andrzej Wajda'ya verilecek.

56'ncı Berlin Film Festivali aralarında George Clooney, Philip Seymour Hoffmann, Heath Ledger, Meryl Streep, Isabella Rossellini, Isabelle Huppert, Natalie Portman ve Franka Potente gibi ünlüleri ağırlayacak.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!