A.A
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 11:01
Üsküdar Üniversitesi, “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı” düzenleyecek.
Üniversiteden yapılan açıklamada, 4 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği”nde merkez açma ve eğitim verme standart ve koşullarının yeniden düzenlendiği hatırlatıldı.
Açıklamada, sertifika eğitimi açma yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerden birinin onayı alınarak yapılabileceği belirtilerek, bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi'nin yönetmeliğe bağlı kalarak hazırladığı özgün içeriğiyle “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı”na başlayacağı kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Orhan Gümüşel, hazırlıkları tamamlanan programa ön kayıtların gelecek günlerde başlayacağını belirtti.
Program kapsamında, kursiyerlerin eğitimlerini üniversite, hastane ve sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde uygulamalı olarak alacağını aktaran Gümüşel, uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirecek eğitimlerde, alanında uzman bir çok birey ve kurumun geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Gümüşel, dünyadaki aile danışmanlığıyla ilgi kuram ve yaklaşımların teorik bilgilerini alarak kültürel adaptasyonla harmanlayarak bir program formatı oluşturduklarını vurgulayarak, üniversite ve hastane olarak davranış sağlığı konusundaki birikimlerini bu programda paylaşacaklarını aktardı.
Davranış sağlığı temelli aile danışmanlığı müfredatı hazırladıklarını belirten Gümüşel, şunları kaydetti:
“Genel çerçeveyi zenginleştirdik. Aileyi bir sistem olarak değil, yaşlıları, engellileri, çocukları ve gençleri de ayrı ayrı işleyen, hepsini birlikte ele alan bir program oluşturduk. Müzakere, ara buluculuk diye büyük ünite açtık. Aile içi şiddet ile ilgili ana başlık oluşturduk. Nörobiyolojik gelişimi koyduk programımıza. Doğumdan ölüme kadar her ayrıntıyı ele aldık. İletişim kurarken karşı tarafın neleri anlayacağı beklentisine önem verdik. Telepatik ilişkiler, evlilik süreçlerini göz ardı etmedik. Aile danışmanlığı eğitimlerinde, süpervizyon eğitimine ciddi zaman ayıracağız. Saha çalışmasına da önem veriyoruz. 'Gidin, uygulayın, gelin' demeyeceğimiz bir müfredat kurguluyoruz.”