Uşak'ta polis CHP'nin seçim afişini kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta polis CHPnin seçim afişini kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 22:26

CHP Uşak İl Başkanı Mahmut Ünal, parti genel merkezi tarafından kent merkezindeki bir apartmanın duvarına asılan seçim afişinin polis tarafından kaldırıldığını iddia etti

Haberin Devamı

CHP Uşak İl Başkanı Ünal, Burak Mahallesi’nde, bir apartmanın yan duvarına kira ödeyerek CHP Genel Merkezi’nin anlaşmalı olduğu bir reklam şirketi tarafından asılan afişin bugün Valiliğin talimatı üzerine polis tarafından kaldırıldığını belirtti. Yaptıkları itirazlara rağmen afişin kaldırıldığı belirten Ünal, "Her yoksul aileye 600 lira yardım yapacağız" yazılı afiş, tüm Türkiye’de kullanılıyor. Afişte, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun projelerinden birine ait slogan var. Diğer illerde böyle bir uygulama yok. Uşak’ta kaldırılan afiş, tüm illerde asılı. Bunu anlamak mümkün değil" dedi. Ünal, daha önce de iki defa partisinin miletvekili aday adaylarının afişlerinin kaldırıldığını da hatırlattı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Seçim Kanunu gereği Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimine uygun olarak çalışma yürütüldüğünü, siyasi partilere ait afişlerin, seçimlere 30 gün kalana kadar hangi şartlarda asılacağına valilik tarafından karar verildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!