Uşaklı E.T.'nin sırrı ABD'de çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Uşaklı E.T.nin sırrı ABDde çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, DHA
Haberin Devamı

Köylülerin taş atarak kovaladığı Uşaklı E.T.'nin toprakta bıraktığı iz, ABD'de analiz edilecek. Tanıklardan Fevzi Can, ‘‘Benim tam üzerimde duruyordu.

2-3 saniye kadar yüzyüze geldik’’ diyerek karşılaşma anını anlattı.

UŞAK'ın Eşme İlçesi Narlı Köyü'nde tütün tarlasına giderken ‘uzaylı’ gördüklerini iddia eden üç köylüden sonra, dün de bazı kişiler ‘‘Işık saçan cismi biz de gördük’’ diye ortaya çıktı. Benzin istasyonu sahibi Şükrü Eroğlu da aynı yerde akrabası üç köylüden bir gün önce garip cismi gördüğünü söyledi. İddialar üzerine merkezi İstanbul'da bulunan SIRIUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi'nden bir ekip Narlı'da inceleme başlattı. Görüldüğü ileri sürülen ‘Uşaklı E.T.’nin sırrı, bölgeden alınan toprak numunelerinin moleküler yapısının ABD'de incelenmesiyle çözülecek.

Narlı Köyü başta olmak üzere, yöredeki köylerde oturan çiftçiler tarlalarına korkarak gidiyor ve grup halinde çalışıyor. Bu arada, cuma günü uzaylının görüldüğü yere 150 metre yakın uzaklığa bir pelikanın hızla düşerek ölmesi de korkuları artırdı. Köylüler pelikanın kafasını kesip esrarengiz olayın bir parçası olarak korumaya aldı.

Hey uzaylı gel de konuşalım dedim ama cevap vermedi

40 yaşındaki Fevzi Can, bir cismin tarlaya indiğine tanık olduklarını, koşarak yanına gittiğini, ancak cismin 5-6 metre kadar yükseğe çıktığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Benim tam üzerimde duruyordu. 2-3 saniye kadar yüzyüze geldik. Korkuya kapılarak yerden aldığım taşları ona doğru atmaya başladım. Amacım düşürüp ne olduğunu incelemekti. Yönünü sürekli benden yana tutup, sanki beni kontrol ediyordu. Ben ona doğru hamle yapıp yaklaştıkça uzaklaşıyordu. Bir ara eşim 'Hey uzaylı, gel de konuşalım' diye seslendi. Cisimden cevap ya da ses gelmedi. Taşı attıktan sonra gökyüzüne yükselmeye başladı. 2 kilometre kadar gözümle izledim. Batıya, su deposuna doğru giderek gözden kayboldu. Daha sonra başkaları da aynı cismin Ahmetler Beldesi'ne doğru gittiğini görmüş.’’

Yeni tanık Şükrü Eroğlu, cuma akşamı köyüne dönerken, Narlı'ya 1 kilometre kala muhtar Emin Can'a ait tarlada yarım metre boylarında yanıp sönen bir cisim gördüğünü söyledi. Eroğlu, ‘‘Yeşilli-kırmızılı renkler çıkıyordu. Ayakları, elleri ve yüzü insana benziyordu. Bileği çok inceydi. Bel kısmı ışık saçıyordu. 'Çocuklar tarlada oyun oynuyor' diye düşündüm, yoluma devam ettim’ dedi.

Vali bir kez daha tanıkları dinledi

'Uzaylı' gördüklerini söyleyen köylülerin iddialarının birbiriyle örtüşmesi nedeniyle bölgede araştırma başlatılırken, Uşak Valisi Ayhan Çevik, tanıklarını dün bir kez daha dinledi. Geçen cumartesi sabahı saat 07.00 sıralarında tarlaya giderken 60- 70 santimetre boyunda, parlak, sarı jelatin renkli elbiseli, göbeği ışık gibi parlak koyu sarı renkli, ayakları kırmızı, başı ve gözleri elips şeklinde bir varlık gördüklerini söyleyen Fevzi Can ile eşi Selma Can ve yanlarındaki amca Muhtar Emin Can, Vali Ayhan Çevik'e olayı anlattı.

UFO ekibi Uşak’ta

MERKEZİ İstanbul'daki SIRIUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan da üç kişilik ekiple inceleme yapmak üzere Uşak'a geldi. Akdoğan, bugüne kadar tanıklarla telefonda görüştüğünü belirterek şöyle devam etti: ‘‘Görünen o ki olay ciddi. İfadeleri inandırıcı geliyor. Biz bilimsel bir merkez olduğumuz için bizi fiziki kanıtlar ilgilendiriyor. Çekilmiş fotoğraf ve video görüntüsü yok. Ancak topraktan numune alıp, ABD'deki ufo araştırmaları yapan merkezlerin laboratuvarlarına analize göndereceğiz. Toprağın moleküler yapısında değişim saptanırsa, radyasyon belirlenirse, bu sonuç olayı daha da ciddi boyuta getirecektir. Yurtdışındaki merkezlerle koordineli olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’

Bu arada Vali Ayhan Çevik, bugüne kadar pekçok yerde valilik yaptığını, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Çevik, altı ay önce Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde, üç ay önce de Banaz İlçesi'nde UFO görüldüğü duyumları aldığını, şimdi de Eşme'nin Narlı Köyü'nde uzaylı görüldüğü iddialarının ortaya atıldığını belirtti. Çevik, ‘‘Gökyüzünde tarif edilemeyen parlak cisimlerin dolaştığı söylenmişti. Ancak ilk kez vatandaşla bu kadar yakın temas sözkonusu’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!