Ürdün’de başbakan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Ürdün’de başbakan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 01:41

Ürdün Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni dün görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a gitmeden önce otelinden ayrılırken istifa ettiğine ilişkin haberleri değerlendiren Ürdün Başbakanı el-Hasavni “Bu bir zamandır düşündüğüm bir şeydi. Anayasadan kaynaklanan güçlerim hakkındaki bir anlaşmazlık sebebiyle böyle oldu” dedi.

Başbakanın istifasını kabul eden Ürdün Kralı Abdullah, Avn Şevket el-Hasavni’yi, reformlar için yeterince çaba göstermemek, halkın güç paylaşımı ve parlamentoda adil temsille ilgili taleplerini karşılayamamakla suçladı. El-Hasavni’ye bir mektup gönderen Kral Abdullah, hükümetin şimdiye kadar elde ettiği başarıların yapılması gerekenlerin çok altında olduğunu belirtti. Kral Abdullah, devlet televizyonundan okunan mektubunda “Ne boşa geçirecek zamanımız, ne de hata yapma ve erteleme lüksümüz var” dedi.

Haberin Devamı

Yasa tasarısı yüzünden mi

Hasavni’nin neden istifa ettiği konusunda net bir bilgi verilmezken çıkarılması düşünülen bir seçim yasasının ülkedeki birçok kesimi rahatsız ettiği öğrenildi. Tasarıda parlamentoda siyasal partiler için ayrılan koltuk sayısının düşürülmesi ve kadın kotasının artırılması da yer alıyordu. Yaklaşık 6 ay önce hükümeti kurmakla görevlendirilen el-Hasavni’nin yerine eski başbakan Fayez Taravne yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi. Ürdün’de siyasi reformlara hız verilmesini talep eden halk, 15 aydır sokak gösterileri düzenliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!