Update Ne Demek? Update Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Update Ne Demek Update Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2020 02:43

Update, internetin ve bilgisayarın bulunduğu hemen hemen her alanda karşımıza çıkarmaktadır. Update kelimesinin kullanıldığı alanlar bilhassa önemlidir. Update sözcüğünün Türkçesi anlamının ne olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Update ne demek sizler için detaylandırdık.

Haberin Devamı

Update İngilizce bir sözcüktür. Update daha çok bilgisayar ile ilgili bir kavramdır. Update sözcüğü cümle içinde isim olarak güncel veriler, güncelleştirme manasına gelmektedir.

 Update Ne Demek?

 Update bilhassa bir bilgisayar yazılımı içerisinde geliştiriciler veya kullanıcılar aracılığıyla yakalanan hataların yok edilmesi için yollanan yeni yazılım versiyonudur. Bir problemi gidermek için geliştiriciler bütün yazılımı biçimlendirmek yerine Update dosyası çözmek için geliştiriciler tüm bir yazılımı düzenlemek yerine çoğunlukla Update dosyası oluştururlar ve bunu kurulum paketi şekline getirdikten sonra kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.

 Güncellemek, modernize etmek veya modernleştirmek manasına gelen Update sözcüğü teknolojinin bulunduğu her alanda kullanılmaktadır. Güncelleme yani Update işlemleri artık teknolojinin en önemli parçalarındandır. Güncelleştirmeler sayesinde kullanıcılar meydana gelmiş problemlerden rahatlıkla kurtulabilmektedir. Ayrıca Update’ler kullanıcılara çoğunlukla ücretsiz olarak sunulmaktadır. Herhangi bir yazılımın güncelleştirmesi bazen bildirim olarak gelirken bazen de yazılım geliştiricisinin internet sitesinden kullanıcı tarafından bulunması gerekebilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!