Ünlülerin villalarının yeni sahibi Asya Bank oldu

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin villalarının yeni sahibi Asya Bank oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 19:24

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde aralarında birçok ünlünün de bulunduğu 98 kişinin üç yıl önce sözleşmeyle Aktur Sanıç Evleri'nden satın aldığı vilları, Yapı Endüstri A.Ş.'nin iki ayrı bankaya olan kredi borcu nedeniyle satıldı.

98 villa ve 60 yataklı pansiyon, ihaleye tek başına katılan Asya Bank tarafından 12 milyon 185 bin YTL satın alındı. Villa mağdurlarının da katıldığı satış sırasında, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tartışmaların büyümesini, jandarmalar önledi.

Kurucuları arasında merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da bulunduğu AKTUR Turizm Endüstri A.Ş., Bitez Beldesi'ndeki, biri 16 diğeri 28 dönümlük iki arsasını kat karşılığı villa yapılmak üzere 2002 yılında Yapı Endüstrisi A.Ş.'ye verdi. Yapı Endüstri A.Ş., arsalardan birine 152, diğerine 98 denize sıfır, lüks villa yaptı.

Yapı Endüstrisi A.Ş., kendi payına düşen 98 villayı, 2005 yılında, Türkiye eski güzellerinden Arzum Onan, eşi Mehmet Aslantuğ, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in kızı Miray Göksu, Modacı Uğurkan Erez, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fatih Gökşen, Robenson Clup Yönetim Kurulu Başkanı Metin Acet, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Ahmet Acar, TEKFEN'in CEO'su Ümit Özdemir, Tarman Giyim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarman ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Şinasi Altıner gibi ünlü birçok ismin de aralarında bulunduğu kişilere 150 ile 200 bin dolar karşılığında sözleşmeyle sattı.

Yapı Endüstrisi A.Ş., daha sonra iddiaya göre İskan ruhsatı olmadığı ileri sürülen vilların bulunduğu arsayı, İstanbul'da yapacağı inşaatlar için kredi çektiği iki bankaya (Asya ve Akbank) 21 milyon YTL karşılığında ipotekledi. Ancak, Yapı Endüstrisi A.Ş., bankalara olan kredi borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine, bankalar, geçen mayıs ayında arsaya haciz gönderdi.

Haczedilen 24 bloktan oluşan 98 villa Bodrum 2'nci İcra Müdürlüğü tarafından bugün açık arttırmayla 20 milyon 300 bin YTL'den başlayan fiyatla satışa çıkartıldı. Açık arttırmaya, sadece Asya Bank adına avukat Mustafa Çınar katıldı. Satışı, mağdur villa sahiplerinin avukatı Arif Yetkin, Sarnıç Evleri Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner ve yaklaşık 40 mağdur da izledi. yaklaşık 20 dakika süren satışta, 98 villa ve 60 yataklı pansiyonun yeni sahibi 12 milyon 185 bin YTL veren Asya Bank oldu. Satış sırasında, “Kimin malını kime satıyorsunuz?” diye bağıran mağdurlarla, bankanın avukatı arasında gergin anlar yaşandı. Jandarma, araya girerek, tartışmanın büyümesini önledi.

Satış sonrası bir açıklama yapan avukat Çınar, “Bankanın bana verdiği görevi yerine getirdim. Şu andan itibaren Sarnıç Evleri'nin mülkiyeti Asya Bank'a geçti. Ancak, bundan sonra bankanın hukuk müşavirliği nasıl bir yol izler bilemem” dedi.

Avukat Arif Yetkin ise mağdurların haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, “Şu an için bankadan gelecek teklifi beklemekten başka bir şey yapamayız. Herhangi bir açıklama yapmak için çok erken” diye konuştu.

VİLLALARI BANKANIN ALMASI MAĞDURLARI SEVİNDİRDİ

Mağdurlardan Gökalp Büyükbektaş, birikimlerinin büyük bölümünü vererek satın aldıkları villanın icradan satılmasının şokunu yaşadıklarını belirterek, “Tek tesellimiz, vilları bankanın satın almış olması. Eğer villalar araya giren bir başka kişiye satılsaydı, ömür boyu geri almamız mümkün olmayabilirdi. Ancak, hiç olmazsa şimdi bankayla anlaşarak, villarımızı geri alma şansımız olabilir” diye konuştu.

Sarnıç Evleri Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıner ise AKTUR Turizm Endüstri A.Ş., gibi SPK tarafından kontrol edilen önemli bir kuruluşa inanmanın güvenmenin kurbanı olduklarını söyledi. Kağıt üzerinde bir sözleşmeyle satın aldıkları villaları ikinci kez satın alarak enayi parası ödeyeceklerine dikkati çeken Altıner, şunları söyledi:

“Şeriatın kestiği parmak acımaz. Büyük bir şirket olan AKTUR'a güvenerek yola çıktık, yanıldık. Açtığımız hukuk davasını kazandık. Bankaya bu konuda kesinlikle kızmıyoruz. Çünkü, banka yönetimi hukuksal olarak ne gerekiyorsa yapmıştır. Banka ile anlaşma yoluna gitmekten ve yeni paralar ödeyerek villalarmızı almaktan başka çaremiz yok. Ancak bir çok kişi, bu paraları ödeyemeyeceği için üç yıldır içinde oturdukları villarından çıkmak zorunda kalacaklar” dedi. AKTUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Çakar ise, villa satın alarak mağdur olanların, kendi şirketleriyle hukuki bir bağının olmadığını, muhataplarının tamamen Yapı Endüstrisi A.Ş. olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!