Ünlü yönetmenin özel eşyaları satıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yönetmenin özel eşyaları satıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 09:45

Ünlü yazar ve yönetmen Orson Welles’in 70 adet kişisel eşyası, New York’ta bulunan Heritage Auctions müzayede evi tarafından satıldı.

Haberin Devamı

Müzayedede; 1985 yılında hayata veda eden Welles’in 1950’li yıllara ait 16 milimetre filmle çalışan klasik ‘Bell & Howell 240’ model kamerası, 37 bin 500 dolara alıcı bulurken, yazarın elektrikli daktilosu 9 bin 62 dolara satıldı. Welles’in yönettiği ve oynadığı, birçok uzman tarafından “tarihin en iyi filmi” kabul edilen ‘Vatandaş Kane’den siyah beyaz film kareleri ise 7 bin 812 dolara alıcı buldu.

Satılan eşyalar arasında Welles’in kendisiyle ilgili gazete kupürlerini topladığı albümler, eski fotoğraflar, film senaryoları, orijinal film posterleri, setlerde kullanılmış kostüm ve peruklar da bulunuyordu. Yazarın en küçük kızı Beatrice Welles babasına ait eşyaları satma kararını “Babam eğitime, okullara, akademik şeylere inanmazdı. O nedenle bu eşyaları bir müzeye bağışlamanın onun adına doğru bir seçim olmayacağına, bu eşyaların sinema meraklılarına satılmasının daha doğru olacağına karar verdim” diyerek açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!