Ünlü düşünür ve yazar Cemil Meriç anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü düşünür ve yazar Cemil Meriç anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Türk düşünce dünyasının en etkili ve en renkli isimlerinin başında gelen Cemil Meriç, ölümünün 21. yıldönümünde yarın anılıyor.

Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Üsküdarlı bir entelektüel: Cemil Meriç" isimli programa Prof. Mete Tunçay, Prof. İlber Ortaylı, yazar Adalet Ağaoğlu ve Cemil Meriç üzerine yaptığı kapsamlı çalışmayla yeni bir sayfa açan Dücade Cündioğlu katılıyor.

Bu Ülke, Umrandan Uygarlığa, Kültürden İrfana, Kırk Ambar gibi unutulmaz kitaplarıyla bir devre damgasını vuran ve birkaç kuşağın zihinsel dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynayan ünlü düşünür Cemil Meriç, "Mahkemede Marksist olduğumu haykırdığımda tek işçinin elini sıkmış değildim" diyecek kadar samimi bir aydındı.

Program kapsamında Cemil Meriç’in evinde meşk etmiş olan Ruhi Ayangil, Fırat Kızıltuğ ve Memduh Cumhur, ünlü yazarın sevdiği ve dinlediği müziklerden örnekler sunacaklar. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki programı ünlü tiyatrocu Kenan Işık takdim edecek ve konferanstan sonra Cemil Meriç’le ilgili bir de sergi açılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!