Ünlü aktör Jason Robards öldü

Güncelleme Tarihi:

Ünlü aktör Jason Robards öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başkanın Bütün Adamları ve Julia adlı filmlerdeki rolüyle arka arkaya Oscar ödülleri kazanan tiyatro ve sinema sanatçısı Jason Robards, 78 yaşında öldü. Robards'ın Bridgeport Hastanesi'nde kansere yenik düştüğü belirtildi.

Kariyerine 1950'li yıllarda tiyatroyla başlayan Jason Robards, özellikle Eugene O'Neill'in ‘‘The Iceman Cometh’’ ve ‘‘Long Day's Journey Into Night’’ adlı oyunlarındaki performansıyla olumlu eleştiriler aldı. Sanat yaşamında 50'den fazla filmde rol alan aktör, 1976 yılında Watergate Skandalı'nın işlendiği ‘‘Başkanın Bütün Adamları’’ adlı filmdeki Washington Post Gazetesi Editörü Ben Bradlee tipiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü aldı. Robards, ertesi yıl da ‘‘Julia’’ adlı filmde canlandırdığı yazar Dashiell Hammett ki rolüyle aynı ödülü tekrar kazandı.

1922 yılında Chicago'da doğan Robards, önceleri Los Angeles'taki Hollywood Lisesi'nde profesyonel atlet olma yolunda çeşitli spor dallarıyla ilgilendi. Robards, 1939 yılında mezun olduktan sonra ABD Deniz Kuvvetleri'nde miço olarak görev aldı. Pasifik'te hizmette bulunurken Eugene O'Neill'in oyunlarını okuyan Robards, aktörlük mesleğine heves etti. 1946 yılında Amerikan Dramatik Sanatlar Akademisi'ne kaydoldu ve böylece son derece başarılı bir sanat yaşamına atılmış oldu. 4 kez evlenen ve 6 çocuğu bulunan Jason Robards, son yıllarında son eşi Lois ile Fairfield yakınlarında sakin bir yaşam sürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!