Üniversiteli Miraç Dursun'un hayatını karartan olay

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Miraç Dursunun hayatını karartan olay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 10:20

GEZİ Parkı eylemlerinin yıldönümü protestolarına katıldığı iddiasıyla okuldaki bir grup tarafından alıkonulup, aldığı darbeler sonrası gözünü kaybeden Miraç Dursun psikolojik tedavi görüyor, tehditler yüzünden okula gidemiyor.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Çubuk MYO öğrencisi Dursun, öğrenci konseyi başkanı olan ve “reis” diye hitap edilen İsmail Taşer tarafından zorla alıkonularak “Sen Gezi olaylarına katılmışsın” dediğini, çembere alan gruptan birine işaretiyle

Üniversiteli Miraç Dursunun hayatını karartan olay
gözlüğünün çıkarıldığını, “sol gözüm ameliyatlı” demesine rağmen yumrukla vurup çıkardığını söyledi.

8 yıldan aşağı olmamak üzere hapsi istenen sanık 2,5 ay sonra tutuklanıp 2 ay sonra tahliye edildi. Adli Tıp gözün yumruk darbesiyle kaybedildiğine dair iki rapor verdi. Mağdurun avukatlığını Altınokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar üstlendi. Gözüne protez takılan Dursun’u tehditten 3 öğrenci ve sanığın ailesi hakkında soruşturma sürerken, Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan yeni rapor istendi. Adli kontrollü sanık ikametini Diyarbakır’a aldırdı. Olaya katılan öğrencilerle ilgili üniversiteye yapılan idari şikayetten henüz sonuç yok, anne Gül Dursun “Okula ve rektörlüğe dahi sokmuyorlar bizi. Suçumuz hakkımızı aramaksa idam etsinler” diyor.

Haberin Devamı

MİRAÇ DURSUN BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ
Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın iddianamesine göre olay 18 Haziran 2014’te meydana geldi. Okul Öğrenci Konseyi Başkanı sanık İsmail Taşer’in müştekiyi okulun dışına çıkardığı, bir süre konuştuktan sonra gözündeki gözlüğü çıkartarak ameliyatlı gözüne yumruk vurduğu ve “müştekinin gözünün aktığı”, kesin sağlık raporuna göre yaralama nedeniyle göz kaybı yaşandığı belirtildi. TCK 86-87/2-b maddeleri gereği 8 yıldan aşağı olmamak üzere hapsi istenen sanık “Gıyabımda kötü şeyler söylediğini duymuştum. Yanına gidip neden bu şekilde şeyler söyledin dedim. Ben istediğim şekilde konuşurum dedi, sonra sebebini anlayamadığım şekilde aramızda itekleşme oldu, elimle yüzünden iteklemiş olabilirim. Sonra yüzünü tuttu, ağladığını düşündüm, alıp hastaneye götürdüler” dedi. Avukatı göz kaybının hastalık yüzünden olduğunu öne sürüp “Yaralama kastı olsaydı Miraç yüzünü tuttuktan sonra vurmaya devam ederdi” diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Üniversiteli Miraç Dursunun hayatını karartan olay

'GEZİ OLAYLARINA KATILMIŞSIN' DEDİ, VURDU
Müşteki Miraç Dursun o günü mahkemede şöyle anlattı:
“Dersten çıkmıştım. Binanın zemin katında Yusuf Şahin adlı öğrenci seninle konuşacaklarım var, dışarı çıkalım dedi. Dışarı çıktığımda, yürüyüş yolunda bekleyen kalabalık bir grubun içine beni götürdü. Bunların içinde, okulda öğrenci olan Mustafa Ömür Öztaş, Yusuf Şahin, Cengiz Esirgen, Enes Orhan ve ismini bilmediği başka öğrenciler vardı. Bu kişiler beni ileride tek baına bekleyen İsmail’in yanına götürdü, kendileri de etrafımda çember oluşturdu. İsmail bana ‘Sen Gezi olaylarına katılmışsın, neden katıldın?’ diye sordu. ‘Ben görme engelliyim, bu olaylarla ne işim olur?’ dedim. İsmail gözümdeki gözlüğü çıkardı, arkadaşı Yusuf’a verdi. Bu ara gözüme vuracağını anladığım için ‘Gözümde tahribat var, vurma!’ dedim. Fakat buna rağmen sol gözüme yumrukla vurdu.”

Haberin Devamı

OKULU BIRAKTI, PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR
Tanık A.K. “Miraç gözünün hasarlı olduğunu, gözüne vurmaması gerektiğini söyledi, buna rağmen sanık vurdu” dedi. Diğer iki tanık sanığın müştekinin gözünü “yumruğuyla ittiğini” iddia etti. Müşteki avukatı, kendisi de görme engelli Hasan Tatar son celse müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğünü, tehditlerin sosyal medya üzerinden sürmesi nedeniyle okulu bıraktığını söyledi. Avukat Tatar müvekkilini tehdit ettiği iddiasıyla şikayet ettikleri öğrenciler Enes Orhan, Ömer Aktaş, Burak Türe ve sanık ailesi hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü söyledi. 2. suç duyurusunda adı geçen 3 öğrencinin facebook üzerinden tehditte bulundukları, duruşmalara kalabalık gruplarla geldikleri için müşteki ve ailesinin adliyede mahsur kaldığı öne sürüldü. Adli Tıp Kurumu’nun 18 Aralık 2014 tarihli raporunda da yumruk nedeniyle göz kaybı yaşandığı vurgulandı. Rapora sanık avukatları itiraz etti, mahkeme Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan yeni rapor istedi. 2. celse sanığın 5 avukatı çekildi. Sanığın ikametini Diyarbakır’a aldırdığı ve adli kontrolün sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

adaglar@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!