‘Üniversiteli keçiler’ ihaleyle satıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Üniversiteli keçiler’ ihaleyle satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 14:05

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Tarımsal Teknolojik Araştırmalar Merkezi'nde (TETAM) bilimsel olarak yetiştirilen damızlık Saanen keçileri, açık attırmayla satıldı. Yetiştiriciler, verimi yüksek ‘üniversiteli keçiler’e rağbet gösterdi.

Haberin Devamı

Yılda üç kez, sürüyü azaltmak ve kusurlu hayvanları elden çıkarmak için Saanen keçi satışı yapan ÇOMÜ, bu kez de 28 damızlık için açık artırma düzenledi. ÇOMÜ Tarımsal Teknolojik Araştırmalar Merkezi'nde (TETAM) yetiştirilen Saanen keçilerin ihalesine Çanakkale'nin yanı sıra ilçelerinden ve çevre illerden de hayvan yetiştiricileri katıldı. İhaleye çıkarılan 28 keçinin satışı sırasında yetiştiriciler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Bazı keçiler 1000 YTL'nin de üzerinde fiyatla satıldı. Kusuru bulunan keçiler ise düşük fiyatla sahiplerini buldu. İhalede tüm keçilerin satışı yapıldı.
ÇOMÜ Saanen keçilerinin namını duyarak ihaleye Bayramiç İlçesi'nden katılan İsmail Hekimoğlu, kıyasıya çekişmenin yaşandığı açık arttırma sonrasında 1030 YTL'ye satın aldığı keçi için “Bunun için çok kaliteli dediler. Ben de kaçırmadım, aldım” dedi. İhaleye Balıkesir'den gelen yetiştirici İsmail Çakırca da bir keçi alarak memleketine döndü.

Haberin Devamı

Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, satış sırasında hayvanların damızlık değerlerinin, verim performanslarının ve canlı ağırlıklarının dikkate alınarak fiyatlandırıldığını söyledi. Prof. Dr. Savaş, “Bugüne kadar yaptığımız ihalelerde hiç satılmayan hayvan kalmadı. ÇOMÜ'nün Saanen keçi sürüsü, Türkiye'de Saanen keçisi konusunda damızlık merkezi konumunda. Bu nedenle talep fazla oluyor. Nitelikli damızlık keçilerin yanı sıra kusuru bulunan keçiler de satılıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!