Üniversitede 8 kedisini zehirlediler

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede 8 kedisini zehirlediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi merkez binasının bahçesinde Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin beslediği 4'ü anne, 8 yavru kedi zehirlendi. Prof. Dr. Hatemi, ‘‘Bu üniversitenin tek başına yaptığı birşey değil, belediye ve valilikle yürüttüğü bir zehirleme operasyonu’’ derken, üniversite yetkilileri bu konudan haberleri olmadığını söylediler.

Hatemi, kendisinin de tanık olduğu kedi ölümlerini şöyle anlattı: ‘‘Bilhassa yavru kedilerin yok olduğunu gördüm. Onlar zehire kanıyorlarlardı. Bu arada bahçedeki görevli bana ‘Bahçede otları temizlerken, zaman zaman kedi ölüleri buluyorum. Hocam, bunlar niye ölüyorlar?' dedi. Kargabüken denilen zehirler, otların arasına atılıyor. Kedilerin dili değse bile ölüyorlar. Geçenlerde gözümle gördüm. Bir kedi acı acı bağırarak üniversite içinde bir köşeye çekilmek istendi. Ertesi gün, bir dolap içinde şişmiş kedi cesedi gördüm. Kimbilir ne ıstıraplarla öldü? Yemek kaplarını, rektör danışmanı benim gözümün önünde bizzat çöp sepetine attı. Ben de kapları, kuytu köşelere koymaya başladım.’’

ÜNİVERSİTE: İLGİMİZ YOK

Rektör Danışmanı Yardımcı Doç. Dr. Ali Küçükosmanoğlu ise iddiaları, ‘‘Belediyenin işidir. Bu konuda ne sözlü, ne de yazılı emrim var. Ben ormancıyım, kedi köpekle uğraşmam’’ dedi.

Doğal ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Süsen Erkuş ise şunları söyledi:

‘‘Hayvanların öldürülmesi konusunda emir veren ve onları zehirleyen kişi nasıl biridir? Böyle bir katliam emrini veren bir bilim adamı, eğitim görevlisi, Türkiye için talihsizliktir. Kendisinin yetiştireceği öğrencilere acil şifa diliyorum. Suçu kanıtlanırsa, yasal mercilere başvuracağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!