Üniversite ve yurtlara kayıtlar baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ve yurtlara kayıtlar başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 12, 2002 11:58

Üniversitelere kayıtlar başladı. Kayıtişlemleri, 18 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek. Üniversiteler, her fakülte için ayrı ayrı kayıt günü belirlediğinden, adayların, kayıt yaptıracakları gün, kazandıkları fakültede hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların kayıt için ek belge istenip istenmediğini kayıt yaptıracakları fakültelerden öğrenmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Adaylar, kazandıkları bölüm için belirlenen kayıt gününü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kendilerine gönderdiği sınav sonuç belgesinden öğrenebilecekler. 

YURT KAYITLARI
25 EYLÃœL'E KADAR
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (Yurt-Kur) bağlı yurtlara kayıtlar başladı. Asıl listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri, 25 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek.

Kalan boş yatak sayısına göre belirlenecek yedek listeler de 5 günde bir, bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüklerinin olmadığı il ve ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Öncelikle kız öğrenciler yurtlara yerleştirilmeleri sağlanacak.

Özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına girecek öğrenciler ile master ve doktora öğrencilerinin başvuruları, 30 Eylül-9 Ekim 2002 tarihleri arasında kabul edilecek. Kurum yurtlarında barınmaktayken, üniversitede okuduğu bölümü normal süresi içinde bitiremeyen öğrenciler de 16 Eylül-2 Ekim 2002 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Yurt-Kur'a bağlı yurtlar, bugün hizmete açılıyor.
ÖSYM, üniversitelere adayların fotoğraflı yerleşme ve kimlik bilgilerini gönderdiği için adaylar, ellerinde yerleştirme sonuç belgeleri olmasa bile, diğer kayıt evrakı ile üniversitelere kayıt yaptırabilecekler. 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ãœniversitelere kayıt için gerekli belgeler şöyle:Â

- Adayın ÖSYS sonuç belgesi, 

- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamayacak). Aday, 0.5 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,

- Nüfus cüzdanının onaylı örneÄŸi,Â

- Ä°kametgahı ile ilgili beyanı,Â

- Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak ''Bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına'' dair belge, 

- 12 adet 4.5 cm X 6 cm fotoÄŸraf (FotoÄŸraflar son 6 ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek ÅŸekilde çekilmiÅŸ olacak),Â

- Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge,Â

- Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler. 

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik ÅŸubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na baÅŸvurmaları gerekiyor.Â

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvurmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

KAYITLA Ä°LGÄ°LÄ° DÄ°KKAT EDÄ°LECEK NOKTALAR

Haberin Devamı

ÖSYM'nin yaptığı yerleÅŸtirme sonucunda bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt yaptırabilmeleri için, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koÅŸulları taşımaları gerekiyor. ÖSYS sonuç belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması adaya,ilgili programın öngördüğü diÄŸer koÅŸulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermiyor.Â

Adayların, kayıt için dikkat etmesi gereken kurallar şöyle:Â

- Adaylar kayıt için bizzat baÅŸvuracaklar. Postayla kayıt yapılmayacak,Â

- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek,Â

- Belgeler eksik ise kayıt yapılmayacak,Â

- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek,Â

Haberin Devamı

- Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan saÄŸlık kurulu raporu isteyebilecek.Â

Tercihlerini 2002 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki Tablo-6'dan yararlanarak, 0.5 katsayısı veya ek puanla veya sınavsız olarak bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların, kayıt sırasında okul türü veya alan/kol/bölümlerini mutlakabelgelendirmeleri gerekiyor. Tablo-6'da yer alan okul türü veya alan/kol/bölümden mezun olduğunu belgelendiremeyen adaylar, yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!