Üniversite açılışında kavga

Güncelleme Tarihi:

Üniversite açılışında kavga
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 17:11

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in açılış törenine katıldığı Gaziantep Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler birbirine girdi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BÖYLE KAVGA ETTİ

 

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek`in katıldığı Gaziantep Üniversitesi’nin 2009-2010 Akademik Yılı Açılışında karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında tekmeli ve yumruklu kavga yaşandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış yılı töreninde bir konuşma yaptı. Bakan Şimşek konuşmasında Türkiye’nin ekonomik krize, öngörülenden çok daha dayanıklı çıktığını ileri sürdü. Türkiye`de finansal sektörün dimdik ayakta olduğunu da savunan Şimşek, ¨O açıdan baktığımızda gerçekten Türkiye, beklide bizim öngördüğümüzden çok daha güçlü, çok daha dayanıklılık arz etti. Dünyada bir çok yerde bankalar batarken, vergi ödeyenlere, vatandaşa yük çıkarken çok şükür burada böyle bir gelişme yaşanmadı, bu olumlu bir gelişme¨ dedi. Bakan THY Genel Müdürü Temel Kotil’in ilk dersi verdiği açılış törenin ardından Bakan ve beraberindekiler öğrencilerle yemek yemek üzere yemekhaneye geçti.

Haberin Devamı

BAKAN GİTTİ KAVGA BAŞLADI

Bakan Şimşek`in konuşması sırasında iddiaya göre bir grup sol görüşlü öğrenci Bakan Şimşek ile görüşmek üzere açılış töreninin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi`ne girmek istedi.

IMF’yi protesto edecekleri ileri sürülen bu öğrenciler güvenlik gerekçesiyle salona alınmadı. Ardından aynı grup, Bakan’ın yemekhane çıkışı sırasında merkezin önüne gelerek eylemlerini gerçekleştirmek istedi. Ancak, bu kez de amaçlarına ulaşamadı.

Bakan Şimşek`in geniş güvenlik önlemleri arasında yemekhaneden çıkıp Londra`ya gitmek üzere Gaziantep Havaalanı’na hareket etmesinden birkaç dakika sonra ise bu protesto eylemini gerçekleştirmek isteyen grup ile sağ görüşlü öğrenciler arasında önce ağız dalaşı yaşandı.

Ardından, iki grup arasında tekme, tokatlı kavga başladı. Az sayıdaki güvenlik görevlisi kavgayı ayırmada güçlük çekti. Kavgada iki öğrenci vücudunun çeşitli yerlerinde hafif şekilde yaralandı, Güvenlik görevlilerinin bazıları da tekme tokatlı kavgada yere yuvarlandı ve tartaklandı. Kavga takviye güçlerin müdahalesiyle önlendi ve öğrenciler dağıldı.

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!