UNESCO heyeti Sulukule'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

UNESCO heyeti Sulukuleyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 14:54

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasını Koruma Merkezi'nden İstanbul'a gelen heyet, Fatih'teki çeşitli tarihi yapı, bina ve bölgelerde inceleme yaptı.

Haberin Devamı

UNESCO Dünya Mirasını Koruma Merkezi'nden Avrupa ve Kuzey Amerika Bölümü Başkanı Mechtild Rossler ve üye Junaid Sorosh Wali ve ICOMOS Uluslararası Ahşap Bilimsel Komitesi Onursal Başkanı David Michelmore'dan oluşan heyet, alan incelemelerine, “Sulukule” olarak bilinen, Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Alanından başladı.

Bu bölgedeki binaların durumunu inceleyen heyete, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Talip Temizel ve belediyenin yenileme alanlarından sorumlu başkan danışmanı Mustafa Çiftçi, uygulanan ve uygulanacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Bölgedeki incelemeler sırasında, yenileme projesindeki bazı uygulamalara karşı çıkan Sulukule Platformu üyeleri ve bazı semt sakinleri de heyete görüşlerini bildirdi.

Heyet, buradaki incelemelerinin ardından Tekfur Sarayı'na geçerek, Tekfur Sarayı Restorasyon Projesi Müdürü Şirin Akıncı'dan proje konusunda bilgi aldı.
Daha sonra ,Anemas Zindanları ve Emir Buhari Tekkesi restorasyonlarını gören heyet, ardından Ayvansaray Mahallesi'ni gezerek restore edilecek binaları inceledi.

Haberin Devamı

Heyet, bir süre sonra Yedikule'de ilk etapta 60 bin metrekaresi kamulaştırılan ve yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda olan “sur koruma bandı”nı gezdi.

Kamuya açık yeşil alan olarak düzenlenmek üzere çalışmalar yapılan sur koruma bandındaki gezilerinde bir alana dökülen hafriyatı gören heyettekiler, bu malzemelerin kalıcı olup olmadığını sordu.

Belediye yetkilileri de bölgenin geçici şantiye olarak kullanıldığını belirterek, söz konusu hafriyatların kamyonlar ile başka bir adrese götürüldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!