Unakıtan Bursa'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan Bursada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 21:34

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, siyasi belirsizliklerin ekonomik riskleri meydana getirdiğini, siyasi belirsizlikler ne kadar çabuk kalkarsa, ekonomik risklerin de ona göre değiştiğini söyledi.

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy ile geldiği Bursa'da Vergi Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek, Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ve Bursa Defterdarı Metin Otak'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Unakıtan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, bir gazetecinin “Zaman zaman Anadolu'nun çeşitli yerlerini geziyorsunuz, genel olarak izlediğiniz politikaların yansımaları nasıl?” sorusuna, son zamanlarda siyasi belirsizlikler yüzünden ekonomide de bazı yerlerde durgunlukların göze çarptığı yanıtını verdi.
Türkiye'nin ekonomisi dinamik bir ülke olduğunu ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu:
“Türkiye'de yavaşlama var, şu var, bu var dediler, ama ilk çeyrekte büyüme 6.6 çıktı. Bu bir ülke için fevkalade önemli bir gösterge oluyor. Ayrıca enflasyonda düşme yaşadık bu ay. Yine bütçemiz fazla verdi. Bunlar hep ekonomi için iyi şeyler. Ama bu arada cari açığımız var. Cari açık da, bütün dünyada petrol krizi var. Enerji ham maddelerinin fiyatları çok arttı. Türkiye olarak biz enerjiyi ithal eden bir ülkeyiz. Bizim petrol, doğal gaz kuyularımız yok. Çıkmıyor maalesef, dışarıdan ithal ediyoruz. Bütün bunlar cari açığı menfi olarak etkiliyor. Buna rağmen biz yine de cari açığı düşürme yolunda adımlar atıyoruz, tedbirler alıyoruz”

“AK Parti hakkındaki kapatma davasının ekonomiye etkisi olup olmadığı” sorusu üzerine Unakıtan, şöyle dedi:
“Olur tabi. Bütün dünyada ekonominin bir kaidesi vardır. Siyasi belirsizlikler ekonomik riskleri meydana getirirler. Siyasi belirsizlikler ne kadar çabuk kalkarsa, ekonomik riskler de ona göre değişir, ona göre vaziyet alır. Yani siyasi belirsizlik bir ülke için ekonomik yönden risktir.”

Konut Edindirme Ödemeleri (KEY) ile ilgili soru üzerine Unakıtan, bu ödemelerle ilgili bir kanunun gelecek hafta TBMM genel kurulundan çıkacağını tahmin ettiğini, kanun çıktıktan sonra ödemelerin başlayacağını bildirdi.

Bursa'da Uludağ ve termal turizm konusunda çeşitli yatırımlar yapılacağının hatırlatılması üzerine Bakan Unakıtan, Türkiye'nin bazı zenginliklerinin yeni yeni farkına varılmaya başladığını kaydetti.

Unakıtan, bunlardan birinin de kış turizmi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
“Türkiye'nin birçok noktaları cazibe merkezi haline geldi. Hatta Erzurum 2010 Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor. Bizim bu konuda en eski merkezimiz Uludağ, buranın yeniden yapılandırılması lazım. Hakikaten burayı yerli ve yabancı turistler için de daha fazla bir cazibe merkezi haline getirmek lazım. Ayrıca termal turizm fevkalade öne çıktı. Bu konuda da çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bu anlamda en evvel yapılan tesisler Bursa'da. Bunları artık konsept olarak değiştirmemiz lazım.”

Eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener'in AK Parti'den istifasıyla ilgili olarak da Unakıtan, “Ben Maliye Bakanıyım biliyorsunuz. Bana ekonomik konularda sorular sorun. Fakat o konuda bizim partimizin yetkili kurulları var. Onlarla görüşürseniz daha iyi malumat alırsınız” diye konuştu.

Unakıtan daha sonra Kent Müzesi bahçesinde sergilenen “kozadan ipek yapımını” izleyerek, Müze Müdürü Ahmet Erdönmez'den bilgi aldı.

BAKAN UNAKITAN'DAN DOLMUŞ PARASI İSTEDİ

Bu arada, Unakıtan'ın müze bahçesinden ayrılacağı sırada yanına bir genç yaklaşarak, “Sizi çok seviyorum bakanım, siz çok güzel bir insansınız. Sen benim bakanımsın, komutanımsın. Sana bir şey söyleyeyim mi? Bir dolmuş parasına ihtiyacım var” dedi. Bunun üzerine Unakıtan'ın koruması gence 20 YTL verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!