Güncelleme Tarihi:
Şekerli ve tereyağlı tadıyla ağızda oldukça güzel bir tat bırakan un helvasının yapılışı, tatlı krizine giren pek çok kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. İşte, un helvası tarifi ve malzemeleri.
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağ
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
İlk olarak derin bir tencerede tereyağını eritip içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak, un kahverengi kıvama gelene kadar bekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan da oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Son aşamada damak zevkinize göre tarçın, ceviz ya da fındık gibi ürünlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...