"Umut" yasağı

Güncelleme Tarihi:

Umut yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 18:43

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitiren, ailesi bulunamadığı için koruyucu aile olarak Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği ‘Umut’ ile ilgili, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gazetecilere fotoğraf ve görüntü almanın yanı sıra, koruyucu anneye demeç verme yasağı getirdi.

Haberin Devamı

Geçen yıl 30 Ağustos'ta Antalya- Serik karayolunda bir aracın çarpıp olay yerinde bırakılan ve vücudu felç olan kimliği belirsiz genç, getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakımında, yakınlarını bekleyen Handan Yılmaz ve Gülsüm Kabadayı adlı iki kadının sevgisiyle yeniden hayata döndü. 155 gün AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan ve 157 gün de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören, hastanedekilerin ‘Umut’ adını verdiği genci, hastanede kaldığı sürede gönüllü annelik eden Gülsüm Kabadayı hiç yalnız bırakmadı. Eşinden boşanan ve babasından kalan 500 TL tutarındaki emekli maaşı ile geçinen 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı, hastaneye yakın olmak için de Yıldız Mahallesi'nde kiralık bir eve taşındı.

ANLAMSIZ YASAK

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan Umut'u devlet korumasına aldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin raporu ile kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence ‘Mustafa Öz’ adına düzenlenmiş ve doğum tarihinde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya koruyucu aile statüsünde verdi. Devlet, aileye de 651 TL maaş bağladı. Geçen Ramazan Bayramı'nda yeniden rahatsızlanan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ‘Umut’, tedavisinin ardından yeniden eve getirildi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ‘Umut’ ile ilgili olarak devlet koruması altında olduğu gerekçesiyle bundan sonra basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf alması ile koruyucu anne Gülsüm Kabadayı ve yakınlarının açıklama yapmasını yasakladı. Umut ile ilgili yayımlanan haberlerin önüne geçebilmek amacıyla getirilen yasağa ilişkin, ilgili devlet kurumu yöneticilerinin de aileyi 'olayı istismar etmekle' suçladığı, basına konunun yansımaya devam etmesi durumunda Umut'u ellerinden alabilecekleri yönünde Antalya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin koruyucu anneye sözlü olarak talimatta bulunduğu kaydedildi.
Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, Umut'un devlet koruması altında olduğunu ve aileye aylık ortalama 800 TL'yi bulan destek sağlandığını belirtti. Özen, devletin bu konuda üzerine düşeni yaptığını ve ailenin konuyu istismar etmesinin önüne geçmek için yasak getirildiğini kaydetti.
Aile ise söz konusu istismar olaylarına tepki göstererek, çocuğun kendilerine verilirken öleceğinin düşünüldüğünü, ancak gösterilen sevginin onu hayatta tuttuğunu ve tek isteklerinin Umut'un gerçek kimliğinin tespit edilip annesine kavuşturulmasının sağlanması olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!