Umut kesildi

Güncelleme Tarihi:

Umut kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çığ altında kalan avcıları kurtarma çalışmaları, karın donması yüzünden ağır aksak sürdürülebiliyor. Koç Dağı'nın 2800 metre yüksekliğinde devam eden çalışmalar sırasında 1 avcının daha cesedi çıkarıldı. Erzurum'dan bir sivil savunma timi geldi.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesine bağlı Ambar Köyü'nde çığ altında kalan avcıları kurtarma çalışmaları, elverişsiz hava koşullarında sürdürülüyor. Tipiden sonra hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle karın donması, kurtarma ekibinin çalışmasını güçleştiriyor. Pazartesi günü Koç Dağı'na tavşan ve keklik avına giden, dönüş yolunda Yılanovası mevkiinde çığ altında kalan 9 avcıdan Şıho Karaca, Ökkeş Kısa ve Şeyho Çoban, olaydan hemen sonra yardıma gelen köylüler tarafından kurtarıldı. Hasan Yıldız ve Ali Doğan'ın yaşamını yitirdiği çığda, Resul ve Hasan Doğan, Süleyman Kısacık ve Erhan Soner ise kayboldu. Köy Hizmetleri ve Karayolları ekiplerinin 2800 metre yükseklikte iki gün süren çalışmaları sırasında ölenlerden Hasan Yıldız'ın cesedi çıkarıldı. Kurtarma çalışmaları için uzman bir ekip istenince, Erzurum'dan gelen 6 kişilik Sivil Savunma Timi çarşamba sabahından itibaren bölgede arama çalışmalarına başladı. Tipi ve sis altında güçlükle sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında dün sabah, faciada ölen ikinci avcı olan Ali Doğan'ın cesedine ulaşıldı. Doğan'ın buz tutmuş cesedi çıkarılırken, babası Hasan Doğan, oğlunun cansız bedenine sarılıp gözyaşı döktü. Ekinözü Sağlık Ocağı'nda yapılan muayenede, Ali Doğan'ın donma sonucu öldüğü saptandı. Doğan da Ambar Köyü'nde gözyaşları arasına toprağa verildi. Kar altındaki 4 avcıya ulaşmak için büyük çaba gösteren kurtarma ekibi büyük bir mücadele veriyor.

3'ü kurtuldu

İskoçya'nın Lochaber Dağı'nda meydana gelen çığ faciası, 4 genç dağcının ölümüne neden oldu. Rehber öğretmenleri Roger Wilde liderliğinde dağın Aonach Mor tepesine tırmanmak üzere harekete geçen yedi kişilik grup, düşen çığın altında kaldı. İngiliz Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterlerin eşliğinde başlatılan kurtarma çalışmaları sonucunda, çığ altında kalan dağcılara olaydan 16 saat sonra ulaşıldı. Arama çalışmaları sonucunda üç kişi sağ olarak kurtarıldı. Helikopter pilotu Patrick Thirskel, 16 saat kar altında kaldıktan sonra sağ olarak kurtulmanın mucize olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!