Uluslararası uyuşturucu çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası uyuşturucu çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2008 12:37

ADANA'nın Ceyhan İlçesi, Hakkari, Van ve Hatay'da polis ekipleri tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda uluslararası uyuşturucu madde kaçaklığı yaptığı belirlenen 10 kişilik çete çökertildi, 21 kilogram eroin ele geçirildi. Ceyhan'da eroin sevkiyatı yapan çete üyelerinin yakalanması saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından 4 ay süren takip sonucu, eroin maddesini İran'dan Hakkari'ye bağlı Yüksekova İlçesi'ne getirildiğini, buradan da Adana- Hatay üzerinden Suriye'ye, daha sonra da Beyrut'a sevk edilmesi bilgisine ulaştı.

Van, Hakkari ve Hatay'da da eş zamanlı düzenlenen operasyonda Hatay'dan Ceyhan yönüne gelen eroin yüklü 30 YA 240 plakalı kamyon polis ekipleri tarafından takibe alındı. Ceyhan yakınında durdurulan kamyonun içerisinde bulunan 3 kişi elleri kelepçelenerek üzerleri arandı. Narkotik ekiplerinin köpeği ile kamyonun yakıt deposuna gizlenmiş maddi değeri 1 milyon 500 bin YTL olan toplam 21 kilogram ağırlığındaki 42 paket eroin ele geçirildi. 4 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Emniyet'te sorguları tamamlanan Ş.Ö. (49), M.Ö. (26), G.Ö. (53), R.B. (19), F.B. (26) T.Ö. (52) B.O. (35) E.O. (35), E.O. (31) ve A.S. (43) zanlılar adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!