Uluslararası göç sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası göç sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 15:46

Gaziantep’te gerçekleştirilecek “Göç: Türkiye’nin ve Dünya’nın Gerçeği” konulu uluslararası sempozyum kapsamında düzenlenecek kısa film ve fotoğraf yarışmasının jürisinde ünlü isimler yer aldı...

Haberin Devamı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDEN ULUSLARARASI GÖÇ SEMPOZYUMU

Gaziantep Üniversitesi'nde Türkiye ve  dünyadaki göç konusuna dikkat çekmek ve göç dinamiğinin hem göçmenlere hem de bütün topluma katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesine yönelik stratejilere öncü olacak bir göç sempozyumu düzenleniyor. “Göç: Türkiye’nin ve Dünya’nın Gerçeği” konulu uluslararası sempozyum üst düzey bir katılımla 11 - 13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşiyor.

GÖÇ OLAYI HER AÇIDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ile kamu ve özel sektörden pek çok kurumun desteğiyle düzenlenecek olan sempozyum, bölgenin en çok göç alan illerinden biri olan Gaziantep için büyük önem taşıyor. Sempozyumla ilgi bilgi veren Gaziantep Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Şahin’in önderliği ile gerçekleştirdikleri bu sempozyumda "Dünyanın Gerçeği Olarak Göç”, “Avrupa’nın Gerçeği Olarak Göç”, “Türkiye’nin Gerçeği Olarak Göç”, “Gaziantep’in Gerçeği Olarak Göç” olmak üzere dört ana başlık altında akademisyen ve bilim insanlarının göç olayını her açıdan değerlendireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

GÖÇLE İLGİLİ TÜM BİLEŞENLER SEMPOZYUMDA OLACAK

Oxford Üniversitesinden Koç Üniversitesine, Hacettepe’den Paris Üniversitesine, Gaziantep Üniversitesinden ABD’deki üniversitelere, Ürdün’den Irak’a  yurtdışı ve yurtiçinde konunun uzmanı ve politika yapımcılarından çok sayıda katılımcının olacağını belirten Sempozyumun ev sahibi Prof. Dr. Çoşkun, sempozyuma Gaziantep Milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Almanya Federal Uyum Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM)Türkiye Temsilcisi Dr. Meera Sethi gibi üst düzey bir katılımın da gerçekleşeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

SEMPOZYUM SORUNLARIN AŞILMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Açıklamasında göçle ilgili temel sorunlara da değinen aynı zamanda Gaziantep Kent Konseyi Başkanı olan Rektör Prof. Dr Yavuz Çoşkun, kentlerin cazibesinden kaynaklanan göçlerin birey ve toplum üzerinde yıpratıcı etkiler yaratabileceğinin söyleyerek  ”göç ile ön görülemeyen nüfus artışı beraberinde sorunlar getiriyor. Bu sorunlar hem bireyler hem de kentler üzerinde yıpratıcı etkiler yaratıyor. Göç sebebi ile öngörülemeyen nüfus, kentsel yatırım maliyetlerinin artışı, çarpık yapılaşma, yetersiz donatı ve yetersiz altyapı ciddi yıpratıcı etkiler oluşturuyor” diyerek sempozyumun bu anlamda sorunların aşılmasına bilimsel katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYADA REFERANS OLACAK BİR GÖÇ MERKEZİ KURULACAK

Rektör Prof. Dr. Çoskun, açıklamasında düzenlenecek olan sempozyumun ardından bu yapının kurumsallaşması için Gaziantep ilini merkez alan Türkiye’de ve dünyada bilinen, ciddiye alınan, çok yönlü çalışan saygın bir göç merkezinin Gaziantep Üniversitesi bünyesinde oluşturulacağını belirterek merkezin bölgede referans olacağının altını çizdi.

USTA İSİMLER GAZİANTEP’TE BULUŞUYOR

Sempozyum bünyesinde göçle ilgili kısa film ve fotoğraf yarışmasının da düzenleneceğini söyleyen Prof.Dr. Coşkun, jüride Lale Mansur, Baroon Kosari, Nebil Özgentürk, Mehmet Açar, Hülya Süngü, Oral User, Coşkun Aral, Ozan Sağdıç, ile Kolombiyalı fotoğrafçı Prof. Andres Hurtado Garcia, Halit Ömer Cam, Selçuk Yöntem ve Nermin Bezmen gibi tanınmış isimlerin yer alacağını, Nefise Karatay’ın sunumunu gerçekleştireceği etkinliğin bu kapsam ve vizyon ile Gaziantep’e önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Haberin Devamı

Sempozyuma Destek Veren ve İşbirliği Yapılan Kurum-Kuruluşlar:

- Gaziantep Üniversitesi
- T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
- T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
- T.C. Kalkınma Bakanlığı
- T.C. Gaziantep Valiliği
- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
- İpek Yolu Kalkınma Ajansı
- Uluslararası Göç Örgütü (IOM)
- Konrad Adenauer Stiftung Derneği (KAS)
- Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HUGO)
- Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE)
- TRT
- Hürriyet
- İZ-TV
- HCR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!