Ulusal Program uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ulusal Program uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Nuray BABACAN / ANKARA
Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, Ulusal Programı ANAP milletvekillerine değerlendirdi. Yılmaz, ANAP'lılardan, AB sürecinde gelecek şikayetlere karşı sağlam durmalarını ve moralli olmalarını istedi.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, milletvekillerine yeni döneme damgasını vuracak AB Ulusal Programı ve Ekonomi Programı konusunda uyarılarda bulundu. Yılmaz, AB sürecinden rahatsız olanların yeni dönemde bir takım yeni oyunlar sahneye koymaya çalışacaklarına dikkat çekerek, ‘‘Gündem saptırmaya çalışacaklar, dikkatli olun’’ dedi. Yılmaz, parti grubunda eleştirilere hedef olan ekonomik program için de, ‘‘Başka çaremiz yok. Moral bozukluğundan kurtulun. Size çok şikayet gelecek, ancak sağlam durmanız gerekli’’ diye konuştu. Yılmaz'ın, partisinin grup toplantısında yaptığı değerlendirmeler şöyle:

ÖNCE BANKALAR

Kamu bankaları operasyonu tamamlanmadan enflasyon düşürülemez. Vakıfbank bizde görünüyor ama 20 Kasım'dan beri tamamen özerk bir yapıda. 55. hükümet yıkılmasaydı, bankacılık reformu bitmiş olacaktı. Önce Ziraat ve Emlakbank birleşecek, daha sonra Halk Bankası katılacak. Verimsiz şubeler kapatılacak. Banka özelleştirilmesi üç yılda değil, bir yılda yapılacak.

BIRAKIP GİDEMEZDİK

Hükümetle devam etmeliydik, gitmek yanlış olurdu. Seçim de doğru değil, çare de değil. Hele kriz döneminde seçime gitmek, sorunları ağırlaştırır. Bu programın başarıya ulaşmasını istiyorsak siyasi destek şarttır.

İSTİFA ETMEMEK SORUMLULUKTUR

İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Size şikayetler gelecek. Ancak tek çare bu programı başarıya ulaştırmaktır. Bayramda gidip gezdiğimiz yerlerde moral bozukluğu gördük. Bunlardan sizin de etkilendiğini biliyorum. Bundan kurtulun. Sağlam durmamız ve inanmamız gerekir. Aksi durumda başarıya ulaşamayız. İstifa etmek bir fazilettir. Bazen istifa etmemek daha büyük bir siyasi sorumluluk gereğidir.

SALTANATLAR YIKILACAK

AB süreci, asıl ile suretin belli olacağı bir sınav sürecidir. Cumhuriyetin, demokrasinin, serbest piyasa ekonomisinin, çağdaş hayat tarzının, hukuk üstünlüğünün gerçek taraftarları ile sözde savunucuları bu süreçte ortaya çıkacaktır. Ulusal Program hayata geçirildikçe cumhuriyetin lafzıyla ayakta tutulan nice saltanatın yerle yeksan olacağı görülecektir. Taşlar yerine oturacaktır.

SİYASETE TUZAK KURDULAR

Son ekonomik kriz dolayısıyla yürütülen tartışmalarda, siyasete çamur atmaya, siyaset ve siyasetçiler hakkında şüphe uyandırmaya dönük işaretler açıkça görülmektedir. Toplumda siyasetsiz yönetim özlemleri kamçılanmaktadır. Siyasete tuzak kurulmuştur. Bu tuzağı kuranlar Türkiye'ye karşı ihanet içindedirler. Bunların istekleri siyasetcisiz bir siyasettir. Mevcuk çarpık yapılanma ve düzenin sürmesidir.

OYUN İÇİNDE OYUN

Biliyoruz ki önümüzdeki dönemde konular saptırılacaktır. Ülke farklı gündemlere süreklenmek istenecektir. Olur olmaz krizlere maruz bırakılacağımız da kesindir. Geçen bir yıl bunun şahididir. Oyun içinde oyun oynanacaktır. Yapılması gereken Ulusal Programı hayata geçirme mücadelesini titizlikle ve kararlıkla sonuçlandırmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!