Uludağ'ın altyapısı Büyükşehir'e bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Uludağın altyapısı Büyükşehire bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:06

BURSA Valiliği’nde, Uludağ Milli Parkı alt yapı hizmetlerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili protokol, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla imzalandı.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Uludağ Milli Parkı 1'inci ve 2'nci gelişim bölgeleri ile kamp ve günübirlik kullanım alanlarının evsel atıkları, Bursa şehir kanalizasyon şebekesine bağlandı. Törene katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Uludağ’daki yatırımcılarla yapılan toplantı sonrasında otellerin yıkımının ertelenip ertelenmediğini sorusuna, “Bizim yetkimiz yok. Bu soruya yanıtı Çevre ve Ormanı Bakanı Veysel Eroğlu verir” dedi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da yıllardır süre gelen alt yapı sorunun çözümü için ilk adım atıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Uludağ’ın altyapı hizmetleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Valilik tarihi binada düzenlenen protokol törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç katıldı.

‘ULUDAĞ’DAKİ SORUN PLANSIZLIKTI’

Törende konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Uludağ’ın Türkiye için en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirterek, plansızlık ve alt yapı eksikliği nedeniyle uzun yıllardır tartışma konusu olmasının ise büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Uludağ’daki sorunların çözümü için 7 yıldır çalıştıklarını kaydeden Bakan Çelik, çözümün ise yeni bir planlamadan geçtiğini dile getirdi. Uludağ’daki kötü gidişe “dur’ denilmesinin zamanı geldiğini ifade eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, “‘Yıktırmam’, ‘Yıkarım’ tartışmalarıyla bu sorun çözülmez. Kim yıktırmıyor? Kim yıkıyor? Bu tür tartışmalar Uludağ’a yapılan büyük bir haksızlıktır. Biz, ‘Uludağ’ı nasıl yıkarız’ düşüncesinde değiliz. Eğer bir yıkım olacaksa, önce kamu binalarından başlanmalı. Biz bunu söylüyoruz. Amaç kargaşa çıkarmak değil, Uludağ’ı cazibe merkezi haline getirmek” dedi.

‘YIKIMI BAKAN EROĞLU'NA SORUN’

Protokol törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, bir gazetecinin, “Geçtiğimiz günlerde Uludağ’daki yatırımcılarla biraraya gelerek, mutabakatın sağlandığı yönünde yerel yöneticiler açıklamalar yaptı. Otel sahipleri ile yapılan toplantı sonrasında otellerin yıkımı ertelendi mi” sorusuna “Burada bunun yanıtını verecek kişi yok. Bizim yetkimiz yok. Bu soruya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yanıt verir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!