Güncelleme Tarihi:
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, TÜBİTAK Bilim ve Teknik ile TÜBİTAK Bilim Çocuk dergileri desteğiyle düzenlenen şenliğe, önceden kayıt yaptıran 500 gökyüzü tutkunu katıldı.
Şenlik süresince ayrıca, çeşitli üniversite ve kuruluşlardan bilimadamları tarafından gökyüzü ve gökbilimle ilgili bilgilendirici seminerler verilecek. Şenlik programında saydam ve film gösterimleri, gökbilim sohbetleri, yarışmalar ve çeşitli oyunların da yer alacağı belirtilirken, katılımcılara çıplak gözle yapılan gözlemlerde yıldızlar ve takımyıldızlar hakkında bilgiler de verilecek.
Katılımcılar, akanyıldız gözleme imkanının yanı sıra, gökyüzünü çok iyi tanıyan deneyimli uzmanlar eşliğinde teleskoplu gözlemler yapma imkanı bulacaklar.
Şenliğe katılmak için, gökyüzüne ilgi duymanın dışında, gökbilim ya da gökyüzü gözlemciliğiyle ilgili deneyim aranmazken, teleskop gibi bir gözlem aracına sahip olmanın da gerekmediği açıklandı.
Uludağ 2'nci Gelişim Bölgesi'ndeki bir otelde ve otelin yanında kamp alanı olarak belirlenen yerde çadır kurarak konaklayan 500 gökyüzü tutkunu, göktaşı yağmurlarının en tanınanlarından biri olan ‘Perseidler’ ile birlikte ay, güneş ve Jüpiter gözlemleri yapma olanağı bulacak.
Yılın en etkin göktaşı yağmuru olan ‘Perseidler’in hala etkinliğini sürdürmesi amatör gözlemciler için şenliği daha da heyecanlı kılacak.
İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Pror. Dr. Dursun Koçer, “Her yıl Antalya'da düzenlenen şenlik için bu yıl Uludağ'ı tercih ettik. Konaklama ve doğayla daha çok baş başa kalabilmek adına Uludağ çok iyi bir yer. Burada bulunan arkadaşlarımız, gökyüzündeki şenliği izleme imkanı bulacaklar. Yıldızları, ayı, ve güneşi izleyecekler. Çocuklar için kurulan bilim atölyesinde de son derece verimli çalışmalar yapılacak” dedi.