OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2004 00:00
Amerikan Candy Kettle Club tarafından her yıl verilen ‘En Ä°yi Åžekerleme Åžirketi Ödülü’, bu yılki sahibi Ãœlker oldu. Amerikan Candy Kettle Club’ın Avrupa’daki kolu European Candy Kettle Club, 2004 yılında ilk kez bir Türk ÅŸirketini, Ãœlker Gıda Sanayi ve Ticaret’i Avrupa’da yılın ÅŸekerleme ÅŸirketi seçti.72 yıl önce kurulan Amerikan Candy Kettle Club, 1973 yılında Parisli ÅŸekerlemecilerin anlaÅŸmaları üzerine Atlantik’i aÅŸarak Avrupa’da faaliyet geçmiÅŸti. Böyle ilginç bir kulübün kuruluÅŸ fikri ise Amerikalı, Candy Industry Magazine’in kurucusu ve yayıncısı Mr. Don Gussow’a ait. Kulüp üyeleri ÅŸekerleme sektörüne hammadde, makine ve tesis veren firmalardan oluÅŸuyor. European Candy Kettle Club tarafından 1973 yılından bu yana ödüle layık görülen ÅŸirketler ise ÅŸunlar: ‘ Ferrero, Storck, Beukelaer, Chocolat Poulain, Lind Sprüngli, Cadbury, Harribo, Karl Fazer, Panuli, Chocolaterie Cantalou, Toms, Chupa Chups, Lamy Luti, Jacobs Succard, Trebor, Sula Werke, Marabou, Mederer, Elah Dufour, Krupskaya, Schuttelaer, Nestle, Odessa Chocolate, Tunnock, Krasdd, Dandy, Frey ve Loaker.’European Candy Kettle Club her yıl, belirli kriterlere göre yılın en iyi ÅŸekerleme ÅŸirketini seçiyor. Ödülü kazanmak için aranan kriterler ise şöyle sıralanıyor:Ãœrün kalitesinde önemli bir ilerleme kaydetmek.AraÅŸtırma ve teknoloji bakımından üretimde geliÅŸme saÄŸlamak.Satış ve pazarlamada gösterilen baÅŸarı.Uluslararası iÅŸbirliÄŸi.Â
button