Güncelleme Tarihi:
İnternette bir süre önce “www.binaliyildirim.com.tr” adresli sitesini aktif hale getiren Yıldırım, vatandaşların şikayet ve taleplerini doğrudan iletebilecekleri yeni bir kapı açtı.
Hergün çok sayıda talebin iletildiği sitenin 377 kayıtlı üyesi bulunuyor. Ziyaretçi defterinin de yer aldığı sitede, Yıldırım'ın öz geçmişi, iş hayatı, ailesi, siyasi yaşamı, faaliyetleri ve fotoğraf arşivi yer alıyor.
3 ANKET
Yıldırım, performansını sitede düzenlediği 3 ayrı anketle ölçmeye çalışıyor.
“Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bakanlığı süresince sergilediği performansı nasıl değerlendiriyorsunuz?” başlığı altındaki ankete, bugüne kadar 2090 oy gönderildi. Oyların yüzde 66.5'i “Çok iyi”, yüzde 13'ü “çok kötü”, yüzde 11.5'i “iyi”, yüzde 8'i “kötü” ve yüzde 1'i “orta” şeklinde dağıldı.
Sitedeki “Binali Yıldırım'ın en beğendiğiniz faaliyeti nedir?” başlıklı anket için 209 oy kullanıldı. Oyların yüzde 49'u denizcilik, yüzde 30'u kara ulaştırması, yüzde 16'sı haberleşme, yüzde 5'i hava ulaştırmasına verildi.
“Türkiye'de internet altyapısını nasıl buluyorsunuz?” başlıklı ankette ise kullanılan 719 oyun yüzde 79'u “yetersiz” seçeneğine atıldı. Katılımcıların yüzde 19'u internet altyapısını “yeterli” bulurken, yaklaşık yüzde 2'si “fikrinin olmadığını” belirtti.
“AKTİF BİR SİTE”
Bakan Yıldırım, AA muhabirine, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sitesini “fırsat buldukça izlediğini” belirtti.
“Gelen her değerlendirmeyi okuyorum. Aktif bir site. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler, talepler, dilek ve temenniler sitede yayınlanıyor; bunların gereği neyse yapılıyor” diyen Yıldırım, düzenlenen anketlerle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sitedeki anket sonuçlarından en ilginç olanı kuşkusuz internet altyapısıyla ilgili. Yaklaşık yüzde 80 oranında internet altyapısı 'yetersiz' bulunuyor. Buraya dikkat çekmek istiyorum. Biz göreve geldiğimizde ülkemizde genişbant internet yoktu. Okullarda internet yoktu. Okullarımızın tamamına genişbant internet hizmeti veriyoruz. Kışlalara, kütüphanelere, halk eğitim merkezlerine, ilçelerimize Kamu İnternet Erişim Merkezleri kuruyoruz. Vatandaşlarımız buralardan internete girerek kamuyla, özel sektörle işlerini ücretsiz olarak yapabiliyorlar. Bunların ücretini de Ulaştırma Bakanlığı olarak biz karşılıyoruz. 2003'te genişbant internet abonesi yoktu; bugün 5 milyon genişbant internet abonesi, 20 milyon internet kullanıcısı var. Buna rağmen halkımız internet altyapısını 'yetersiz' buluyorsa, bu, halkımızın bilgi toplumuna dönüşme eğiliminin ne kadar yüksek olduğunu gösterir ki, bu sevindiricidir. Taleplerin yüksekliği çok önemli. Bu konuda en küçük bir direnç bile olmaması Türk insanının küreselleşen dünyadaki konumunu güçlendirecektir.”
“HALKIMIZ İNTERNETLİ YAŞAMI BENİMSEDİ”
Bakan Yıldırım, beklentilerin yüksek olmasına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Biz havacılıkta Türkiye'yi uçurduk. 6 Milyon insanımızı ilk defa uçağa bindirdik. Karayollarında 80 yılda yapılandan daha fazla bölünmüş yol yaptık. Raylı sistemde, Marmaray ve Hızlı Tren projelerini hayata geçiriyoruz. Türkiye sırtını denize dönmüştü; ülkemize bir deniz ülkesi olduğunu hatırlattık. Gemi inşa sanayinde dünyada 23'üncü sıradaki ülkemizi 47 yeni tersaneyi hizmete vererek dünya 5'incisi yaptık. Türk bayraklı gemiler karasularımızdan dışarı çıkamıyordu; ülkemizi kara listeden çıkardık.
Kısaca, bütün ulaşım modlarında ülkemizin önünü açtık; ciddi bir sıçrama gerçekleştirdik. Bütün bunlar somut olarak görülüyor. Ancak bilişim sektöründe yaptığımız düzenlemelerle gerçekleşen değişimi halkımız o kadar benimsiyor ki, sanki bunlar doğal olarak, kendiliğinden gerçekleşiyormuş gibi bir durum var. Bu, halkımızın internetli yaşamı ne kadar benimsediğini, bu konudaki beklentilerin yüksekliğini gösteriyor.”