Ukraynalı çamur güzeli

Güncelleme Tarihi:

Ukraynalı çamur güzeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2006 00:00

İztuzu kumsalı ve Caretta Caretta cinsi kaplumbağalarıyla ünlü Dalyan’ın çamur banyoları, turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Cilt güzelliğinden romatizma ve damar sertliğine kadar, çok sayıda hastalığa iyi geldiği söylenen Dalyan çamur banyolarında her yıl seçilen "çamur güzeli" bu yıl Ukraynalı Olga Avdeeva oldu.

MUĞLA’nın Dalyan ilçesinde "Caretta Caretta Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü çamur banyolarında her yıl çamur güzeli seçiliyor. Bu yılın çamur güzeli Moskova Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi, Ukraynalı 22 yaşındaki Olga Avdeeva oldu. İkinciliği yine Rusya’da öğrenci olan Ukraynalı 17 yaşındaki Vubia Valadi’nin kazandı. Güzeller, çiçeklerden yapılmış taç ve kolyeler takıp yöresel hediyelerle ödüllendirildiler. Olga Avdeeva, çamur banyosu yaparken, kendisine doğru gelen belediye görevlileri ve basın ordusundan korktu. Ancak Çamur güzeli seçildiğini öğrenince, "Böyle bir sürprizle karşılaşacağımı tahmin etmemiştim. Benim için çok güzel bir anı olacak. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.
/images/100/0x0/55eaa90cf018fbb8f88e90dd


Çamur banyosu yapanlar, güneşe çıkarak kurumaya çalıştıklarında, canlı heykel görüntüleri oluşuyor. Çamurda boğuşanlar, birbirlerinin yüzünü gözünü boyayanlar, fotoğraf çektirenler, aynada kendilerinitanımaya çalışanlar, hortumlardan akan sularda temizlenmeye çalışanlar, çamur banyolarının eğlenceli yanını sergiliyorlar.

Ünlü ziyaretçileri var

Dalyan’daki çamur banyolarının ziyaretçileri arasında basın imparatoru Robert Maxwell, İspanya Prensi Felipe De Carlos ile eşi Prenses Alexia, sinema oyuncuları Dustin Hoffman ve Jack Nicholson, şarkıcılar Sting ve David Bowie, UEFA Başkanı Johansen da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!