Uğurlandılar

Güncelleme Tarihi:

Uğurlandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 23:41

VAN’ın Çatak ilçesinde PKK’lı teröristlerce menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Sinan Babacan’ın (26) cenazesi, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Babacan için dün öğle vakti Akdağmadeni Belediye Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağladı. Şehidin hamile olan eşi Nur Babacan asker selamı vererek, “Ben şehit karısıyım, hepinizin kökünü kurutacağız, Sinan Babacan’ın karısıyım ben, adam gibi adamdı” diyerek gözyaşı döktü. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Hain saldırıda şehit olan güvenlik korucusu Kasım Sancar (30) da Çatak ilçesinde toprağa verildi. Çatak ilçesinde önceki akşam iki çocuk babası Sancar için tören düzenlendi. Sancar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla askerlerin omuzunda Hükümet Konağı önündeki tören alanına getirildi. Törenin ardından Çatak Merkez Camisi’nde namazı kılınan şehit Sancar’ın cenazesi, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Merkez Mezarlığı’na götürülerek dualarla defnedildi. Şehidin ailesiyle görüşen Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül, taziye dileklerinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!