UETD 2007'yi entegrasyon yılı ilan etti

Güncelleme Tarihi:

UETD 2007yi entegrasyon yılı ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2007 13:37

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde merkezi bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Federal İçişleri Bakanı Schaeuble'yi çarşamba günü ağırlamaya hazırlanıyor. Toplantı “Entegrasyon Almanya için Bir Şans” başlığı altında Köln-Messe Dorint Sofitel Otel'de saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Toplantının şeref konuğu Almanya'nın CDU'lu İçişleri Bakanı Dr. Wolfgang Schauble olacak. UETD Başkanı Fevzi Cebe, İçişleri Bakanı ile birlikte Yahudi cemaatinin önde gelenlerinden Dr. Michel Friedman'ı da konuk edecek olmalarından dolayı büyük onur duyduklarını söyledi.

Alman hükümetinin toplantıya bakan nezdinde katılmasının önemini vurgulayan Cebe, “Bu Alman devletinin entegrasyona ve UETD'ye verdiği önemin bir göstergesidir” dedi.

ENTEGRASYONDAN HERKES KAZANÇLI ÇIKACAK

Haberin Devamı

Başkan Fevzi Cebe toplantıya içişleri bakanı düzeyinde katılımın, Alman hükümetinin UETD'ye ve çalışmalarına olan güvenin bir ifadesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gerçek entegrasyonla Avrupa, Almanya, Avrupalı Türkler ve Türkiye kazanacak. Schaeuble'nin Türkler'le iletişim kurma çabalarının ve gündeme getirdiği konuların gelecekteki uygulamaların olumlu sinyalleri olduğu umuduyla toplantıya politikacı, ekonomist ve medya temsilcilerinden oluşan yaklaşık 400 kişinin katılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!