Uçuş öncesi İstanbul haritaları

Güncelleme Tarihi:

Uçuş öncesi İstanbul haritaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 00:00

Haberin Devamı

“2010 Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü”nü kazanan “İstanbul Haritaları 1422-1922” konulu sergi, dün Atatürk Havalimanı TAV Galeri alanında düzenlenen törenle açıldı.

“İSTANBUL Haritaları 1422-1922” sergisinin açılış töreninde konuşan yapan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul’da 1422 ve 1922 tarihleri arasında yaşayan tarihçiler tarafından yapılan haritaları kronolojik olarak düzenleyen Ayşe Yetişkin Kubilay tarafından hazırlanan serginin açılışını yapmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.
Sergi 1 ay açık
Serginin açılışında bir konuşma yapan yazar Doğan Hızlan ise TAV’ın hizmete başlattığı galeri de açılan sergilerin çok önemli olduğunu, insanların uçuştan önce seyredecekleri bir resmin, bir fotoğrafın, kültür hazinelerine daha çok etki edeceğini belirtti. Serginin 1 ay süreyle ziyaret edilebileceği, daha sonra diğer havalimanlarında da açılacağı bildirildi. Fetih öncesinden Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerine kadar hazırlanmış İstanbul Haritaları’nı kapsayan, eski bir İstanbullu olan Nick Adjemoglou’nun 100 farklı ve nadide İstanbul haritasından oluşan koleksiyonundan yararlanılarak oluşturulan İstanbul Haritaları 1422-1922 kitabı, 28 Aralık’ta gerçekleştirilen Sedat Simavi Ödülleri’nde Sosyal Bilimler Ödülü’nü kazanmıştı.

Gencer sahnesi çocukların

Haberin Devamı

ANKARA’da çocukları ve gençleri sanata yönlendirmek, onları bu konuda eğitmek amacıyla kurulan Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Birimi, daha önce hiç opera ve bale izlememiş 15 bin çocuğa ulaştı. Birim, ücretsiz temsillerin yanı sıra yetenekli çocukları eğiterek profesyonel sanatçılarla aynı sahneyi paylaşma fırsatı sundu. ? A.A

Pera’da ‘Uzun Cuma’

SUNA ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” ile “Çarlık Rusyası’ndan Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu’ndan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri” sergilerinin gördüğü yoğun ilgi üzerine, her cuma saat 20.30’a kadar İstanbullu ziyaretçilere açık kalacak. Ziyaretçiler süreli ve koleksiyon sergilerinin yanı sıra, Pera Cafe ve Artshop’tan da faydalanabilecek. Sergileri 20 Mart 2010 Pazar akşamına kadar ziyarete açık kalacak.

Haberin Devamı

Pulitzer ödüllü Tredici İstanbul’da

PULITZER ödüllü ünlü besteci David Del Tredici, Grand Trio adlı eserinin 31 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenecek Türkiye prömiyeri için İstanbul’a geliyor. Tredici, öğrencisi, piyanist- besteci Emir Gamsızoğlu’nun kurduğu İstanbul Trio tarafından verilecek konsere onur konuğu olarak katılacak. İstanbul Trio’da Emir Gamsızoğlu’nun (piyano) yanı sıra Cem Çetinkaya (çello) ve Deniz Toygür (keman) bulunuyor. Neo- romantik müzik akımının babası kabul edilen Tredici’nin onur konuğu olduğu konserin biletleri Biletix’ten ve CKM gişesinden temin edilebilir.

Anayasa yapmak daha kolay

İSTANBUL Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı. 1999 yılından bu yana Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aydın, seçim zamanlarında fotoğrafçılığını aleyhte siyasi malzeme olarak kullanılmasına rağmen hiçbir zaman bu tutkusundan vazgeçmedi. İlk kişisel fotoğraf sergisini açan Aydın, 25 yıllık birikimini sanatseverlerin beğenisine sundu. Aydın’ın “Yeryüzünden Portreler” adını verdiği fotoğraf sergisi, Beyoğlu Sanat Galerisi’nde, Devlet Bakanı Egemen Bağış ile TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun da katıldığı bir kokteyl ile açıldı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da fotoğrafların çok şey anlattığını söyledi. Kuzu, “Bana göre Anayasa hazırlamak fotoğraf çekmekten daha kolay” dedi. 6 Şubat’a kadar gezilebilecek sergide Filistin’den Yemen’e, Rusya’dan Almanya’ya, Yunanistan’dan Meksika’ya kadar dünyanın dört bir yanından 40’ın üzerinde fotoğraf karesi yer alıyor.

Okurlarla buluşuyor

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ Türk edebiyatının en sevilen kalemlerinden Ayşe Kulin, Everest Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Hayat ve Hüzün’ü imzalıyor. Daha önce yüzbinlerce satılan Veda ve Umut adlı kitapların devamı niteliğindeki bu iki kitapta kahraman bu defa Ayşe Kulin.
Yazdığı kitaplarıyla çok satanlar listesinden inmeyen usta edebiyatçı Ayşe Kulin, D&R mağazalarında düzenlenen yazar-okur buluşmalarında kendi hayat yolculuğuna okuru davet ediyor. Yazar bu akşam 18.00’de İstanbul İstinye Park D&R’da, yarın 16.00 Suadiye D&R’da.

Kedi Kadın rolünü kaptı
DIŞ HABERLER SERVİSİ
AMERİKAN Warner Bros. yapım şirketi, Cristopher Nolan’ın yöneteceği üçüncü Batman filmi “The Dark Night Rises” (Kara Şövalye Yükseliyor) için oyuncu kadrosunu açıkladı.
Batman değişmedi
Daha önce Michelle Pfeiffer ve Halle Berry’nin canlandırdığı “Kedi Kadın” karakterini serinin üçüncü filminde 28 yaşındaki ABD’li aktris Anne Hathaway üstlenecek. Bruce Wayne ve Batman rolü yine Christian Bale’e verilirken, daha önce Nolan’ın yönettiği “Inception” (Başlangıç) filminde yer alan Tom Hardy, Batman’in düşmanlarından biri olan “Bane” karakterini canlandıracak. Filmin 20 Temmuz 2012’te vizyona girmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Allianoi birkaç yüzyıl daha toprakta kalabilir
YORTANLI Barajı’nın suları altında kalacağı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Bergama’daki Allianoi Antik Kenti’nin kurtarılması için çevreciler girişimlerini sürdürürken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan eleştirilere karşı ilginç savunma geldi. Eroğlu, bir konferans açılışı sonrası gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:
“Burada Peri Kızı adında bir heykel var, bir mozaik var, bir de sütun var. Bunlardan ibaret. Ben DSİ Genel Müdürü olduğumda baraj yıllardan beri bekliyordu. Bizzat yerine giderek kazı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedim. Bölgedeki vatandaşların barajın gecikmesi nedeniyle yılda 50 milyon lira gibi bir maddi kayıpları söz konusuydu. Arzu edilirse, baraj ömrünü tamamladıktan sonra tekrar çıkarılması mümkün. Roma döneminden kaldığına göre yıllardır demek ki toprak altında. Birkaç yüzyıl daha toprak altında kalmasının bize göre bir mahsuru yok.” ? ANKARA

Haberin Devamı

Altıoklar’dan küfürlü istifa
MUSTAFA Altıoklar, Film Yönetmenleri Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığından küfür ederek istifa etti. İddiaya göre Altıoklar, sinema meslek örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan ve temsilcisi olarak katıldığı Türkiye Sinema Konseyi’ne (TSK) başvuruda bulunarak ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın protesto edilmesini istedi. Ancak isteği ciddiye alınmayınca, Film-Yön’den küfür ederek istifa etti. Ünlü yönetmen, konuyla ilgili açıklamasında “Film-Yön’deki tüm görevlerimden ve dernek üyeliğinden, dört yılın sonunda bir s... olamayacağını gördüğüm için istifa ediyorum. Hak, helal vs s... değildir. Bu resmi bir açıklamadır” dedi.  

Sri Lanka kınaması
PARİS merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden (RSF) Orhan Pamuk’a baskıcı rejimi destekleme suçlaması. Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un aydınları baskı altında tutan Sri Lanka’nın Galle kentinde 26 Ocak’tan itibaren gerçekleştirilecek olan edebiyat festivaline katılacak olması, basın özgürlüğü için çalışan örgüt açısından ‘rahatsız edici’ olarak nitelendirildi. Açıklamada, “iktidardaki hükümetin medya özgürlüğünü kısıtladığı, gazeteci ve yazarları baskı altında tuttuğu bir ülkenin davetini geri çevirmeyen yazarlar, ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyen bir anlayışa meşruluk kazandırmıştır” denildi. Politik gerekçelerle daveti çevirenler arasında Noam Chomsky, Arundhati Roy, Ken Loach ve Tarık Ali gibi isimler bulunuyor. Olağanüstü hal ile yönetilen Sri Lanka’da 10 yılda 17 muhabir öldürüldü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!