Üçüncü kadın elçi gibiymiş

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü kadın elçi gibiymiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

ABD’de efsanevi general David Petraeus’un CIA Başkanlığı’ndan istifa etmesine yol açan evlilik dışı ilişki skandalında yeni detaylar açıklandı.

Haberin Devamı

NBC’ye göre Petraeus’un metresi Paula Broadwell 2009 ve 2011’de iki kez Beyaz Saray’a da gitti. Petraeus’un “platonik” ilişkide olduğu “üçüncü kadın”  Jill Kelley ise eylül ayından bugüne dek Beyaz Saray’da tam dört kez davetli olarak bulunmuş.

Petraeus ile onun Afganistan güçlerine komuta eden halefi olan General John Allen’ın, Kelley’i devlet işleri için elçi gibi kullandığı da ortaya çıktı. Geçen martta Florida’nın Tampa kentinde “Bubba the Love Sponge” adlı bilinen İslam karşıtı bir radyo yorumcusu, Kuran-ı Kerim’i “yağda kızartacağını” açıklamıştı. Kentin belediye başkanı Bob Buckhorn’un yeni açıkladığı e-posta yazışmalarına göre Petraeus ve Allen, bu eylem gerçekleşirse Afganistan’da ABD askerlerine yönelik saldırıların artacağını belirterek Tampalı kadına “Bunu durdurmaya çalış” diye ricacı oldu. Kelley çevresini harekete geçirdi. Sonuçta eylem gerçekleşmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!