Üçüncü bir kadın varmış

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü bir kadın varmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 00:00

CIA Başkanı David Petraeus’un istifasına neden olan skandalda üçüncü bir kadının olduğu ortaya çıktı. Metres Paula Broadwell, bu kadına gönderdiği e-postada “Erkeğimden uzak dur” demiş. Ama Petraeus ile ortak kullandığı sanılan ücretsiz Gmail hesabını FBI inceleyince sırlar açığa çıkmış.

Haberin Devamı

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) Başkanı David Petraeus, biyografisini yazan asker kökenli gazeteci Paula Broadwell ile evlilik dışı ilişkisini gerekçe gösterip cuma günü istifasını vermişti. Washington Post ve New York Times, bu ilişkinin, üçüncü bir kadının şikâyetiyle açığa çıktığını yazdı.

AP ajansı ise bu kadının ABD ordusunun Kuzey Carolina’daki Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı’nda Dışişleri Bakanlığı’nın irtibat görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki Jill Kelley olduğunu yazdı. Böylece ABD’de federal emniyetten sorumlu bir kurum olan FBI’ın, CIA Başkanı’nı nasıl soruşturduğu da anlaşıldı.

Üçüncü bir kadın varmış

Jill Kelley (en sağdaki) bir partide eşi Scott Kelley ve Petraeus'un eşi Holly Petraeus'la birlikte

Haberin Devamı

GİZLİ BELGELER BULUNDU

Bir ABD yetkilisine göre Broadwell, Kelley’e “tacizkâr” e-postalar gönderdi. Bir “aşk üçgeninin” söz konusu olduğunu yazan New York Post, şu mesajı açıkladı: “Ne yaptığını biliyorum. Erkeğimden uzak dur. Çek git!”

Kelley o kadar korktu ki, FBI’dan koruma istedi. FBI, yasal yetkisini kullanarak söz konusu hesaba girdi. Petraeus’un da hesabı kullandığı, metresi olduğu anlaşılan Broadwell ile yazıştığı görüldü. NYT’ye konuşan bir yetkili, “Broadwell’in bazı gizli bilgilere de sahip olduğu saptandı ama bunların kaynağı muhtemelen Petraeus değildi” ifadesini kullandı.

PATRONU ‘İSTİFA ET’ DEDİ

Washington Post, Broadwell’in Kelley’i “Petraeus ile ilişkisinin önünde bir tehdit olarak gördüğünü” yazdı. FBI, Petraeus’un patronu konumundaki Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper’a seçim günü olan 6 Kasım’da durumu bildirdi. Clapper “İstifa etmen gerekir” deyince de CIA’de Petraeus dönemi bitti.

Üçüncü bir kadın varmış

38 yıllık eşi ve genç metresi aynı karede

Petraeus’un CIA Başkanlığına atanması geçen haziranda Senato Seçim Komitesi’nde onaylanmıştı. General kürsüde konuşurken, gizli ilişkisini muhtemelen hâlâ sürdürdüğü 40 yaşındaki metresi ile karısı aynı sırada oturmuş, onu dinliyordu.

Haberin Devamı

Sevgilisinin kocası mı

Petraeus, 2010 Ocak ayında karısı Holly’nin de bulunduğu bir törende Jill Kelley ve Scott Kelley ile birlikte fotoğraf çektirmiş.

Seksi elbise şikâyeti

BBC’ye göre e-posta hesabı, Google’ın ücretsiz hizmeti Gmail’den alınmış. Sosyal medyada, “CIA Başkanı, ücretsiz e-posta mı kullanır” diye soranlar var. Petraeus’un, ilişkisini gizlemek için anonim bir ortak hesap açtığı tahmin ediliyor. Washington Post’a konuşan bir yardımcısı, Broadwell’in generalle “özel ilişkisinin” karargahta huzursuzluk yarattığını da söyledi. Kadın, Afganistan’da giydiği ‘seksi elbiselerle’ de tepki çekiyormuş. Petraeus bu konuda onu uyarmış.

İHA’cı başkan geliyor

Haberin Devamı

İSTİFANIN ardından vekaleten Petraeus’un koltuğuna oturan yardımcısı Michael Morell, bu hafta Bingazi saldırısı hakkında Kongre’ye ifade verdikten sonra yerini muhtemelen John Brennan’a bırakacak. Beyaz Saray’ın terörle mücadele danışmanı olan CIA kökenli Brennan, Obama Yönetimi’nin El Kaide’ye karşı uygulanan insansız hava aracı stratejisinin mimarlarından. İstihbarattan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı olan Michael Rogers da aynı koltuğa aday.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!