Uçakta ikramı parayla satıp fiş vermeyen havayolu yanar

Güncelleme Tarihi:

Uçakta ikramı parayla satıp fiş vermeyen havayolu yanar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bazı firmalar uçak içi ikramları ücret karşılığında veriyor. Yolcularına ikramlarını ücretli yapan havayolu şirketleri, karşılığında fiş vermek zorunda. Vermemeleri halinde haklarında gerekeni yaparız" dedi.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, partisi hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, "Bu işin bir an önce bitmesini istiyoruz. Tüm kesimler endişeli bir bekleyişe girdi. Bu belirsizlik bir an önce ortadan kalkmalı" dedi. özel hava yolu taşımacılığında bazı uygulamalarla ilgili sorun yaşanabildiğini belirtti. Sorunları titizlikle takip ettiklerini, süratle çözmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Yıldırım, "Bazı firmalar uçak içi ikramları ücret karşılığında veriyor. Yolcularına ikramlarını ücretli yapan havayolu şirketleri, karşılığında fiş vermek zorunda. Vermemeleri halinde haklarında gerekeni yaparız" diye konuştu.

Üçüncü havalimanı

Yıldırım, İstanbul’a üçüncü bir havalimanın yapılmasının artık ihtiyaç olduğunu belirtirken, yeni yapılacak havalimanının yeri konusunda, "Üçüncü havaalanı Atatürk Havalimanı’nın kuzeyi veya kuzey batısında olacak" dedi. Üçüncü havalimanın Atatürk Havalimanı’ndan daha büyük kapasiteye sahip olacağını söyleyen Yıldırım şunları kaydetti:

Boğaza üçüncü Köprü

"Havalimanın yerini tam olarak açıklamamız mümkün değil. Çünkü 3. köprüde muhtemel güzergahlarda dahi fiyatlar inanılmaz derecede arttı. Örneğin, bu bölgelerde 2B kapsamında olan yerler dışında tapulu olan yerlerde 2005’te 50 bin YTL fiyatı olan yerler şimdi 150 bin YTL’ye çıkmış. Üçüncü havalimanı yaklaşık 500 milyon Dolara mal olacak. Tabii yeni yapılan havalimanın ardından Atatürk Havalimanı’nın zarar görmemesi lazım. Havada artan trafiği şimdilik Ankara ve İzmir’e kaydırıyoruz. Kargoyu Çorlu’ya kaydıracağız. Ancak orta vadede bu kaydırmalarla artan trafiği çözemeyiz.

Havada petrol sorunu

Yıldırım, artan petrol fiyatlarının ardından sıkıntı yaşayan havayolu şirketleri için ise "Buna artık çözüm geliştirmemiz gerekiyor" diyerek, durumunun bütçe dengeleri içinde değerlendirileceğini söyledi. Yıldırım, "Ortak çözüm için bir araya gelmemiz lazım. Sektördeki sorunun aciliyeti nedir hangi noktaya gelmiştir bunu tespit edip hükümet nezdinde en üst düzeyde dile getirmek. Bizim yapacağımız bu. Faturanın nerden nasıl karşılanacağının hesabının yapılması lazım" diye konuştu.

Kapatma davası

Yıldırım, partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin olarak da şu yorumu yaptı: "Kehanet yapmaya lüzum yok. Mahkeme üyelerinin ne düşündüğünü biz bilemeyiz. Biz bir an önce belirsizliğin bitmesini ortadan kalkmasını istiyoruz. Çünkü herkesi olumsuz etkiliyor. Bir kere vatandaşlarımız geleceğe yönelik plan yapamıyor. Beklemeye geçiyor. Küresel yatırımcılar portföy yatırımcıları beklemeye geçiyor. Bürokrasi de kısmen beklemeye geçiyor. Bütün işler yavaşlıyor durma noktasına geliyor. Koordinasyon toplantıları yapıyoruz mesajlar veriyoruz ama ülke genelinde herkes bu düşüncede belirsizlik en kötü şeydir. Ülkenin gündeminden bu konuların kalkması lazım. Çok işler var. Milli iradenin gerçek sahibi millettir."

ÖTV oranı düşecek internet ucuzlayacak

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Özel İletişim Vergisi’nde (ÖTV) internetten başlamak üzere bir iyileştirme yapılacağını açıklayarak şunları söyledi: "Maliye bakanlığı da konuya sıcak bakıyor. İnterneti geliştirmemiz lazım. Sektörün cirosu artacaktır. Vergiden vazgeçmiş olsak da daha fazlası gelir olarak gelecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!