Üç polise işkence etmekten yurtdışı yasağı

Güncelleme Tarihi:

Üç polise işkence etmekten yurtdışı yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 20:51

MARDİN’in Mazıdağı ilçesinde 5 Eylül 2016’da bir polisin eşi ile ilişki yaşayan işadamı H.B.’ye işkence ettikleri iddiasıyla 12 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memurları hakkında yurtdışına çıkış yasaklı adli kontrol kararı verildi.

Haberin Devamı

Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan polisler İ.D., A.S. ve G.D. ile firari olan komiser E.T. katılmazken, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçundan 5 yıl  hapis istemiyle yargılanan işadamı H.B. katıldı.

Tanık olarak ifadesi alınan polis memuru M.Ö., “İşadamının polislere mukavemeti veya fiziki müdahalesi yoktu. Emniyete getirdiğimizde H.B.’nin üzerinde kan yoktu. Odadan gürültü sesleri geliyordu. Bir süre sonra H.B., sanıklardan G.D. tarafından lavaboya götürüldü. Gömleğinde kan vardı, bitkin durumdaydı. İşadamının bulunduğu odada sanık polisler G.D. ile İ.D. vardı” dedi. 

Olay gecesi işadamı H.B.’nin götürüldüğü hastanedeki doktor S.M. ise tanık olarak verdiği ifadede “Kulağından kan geliyordu ve yüzünde morluklar vardı. Vücudunun sırt kısmında da arbede ve darba bağlı sürtünme benzeri cilt zedelenmeleri vardı” diye konuştu.

SORUŞTURMA İZNİ VERMEYEN KAYMAKAMA SUÇ DUYURUSU
H.B.’nin avukatları, yakalama emri çıkarılan sanık E.T.’nin FETÖ soruşturmasından arandığını ve yurtdışına kaçtığını öğrendiklerini söyledi. Mahkeme, sanık polis memurları İ.D., A.S. ve G.D. hakkında yurtdışına çıkış yasaklı adli kontrol kararı verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Bu arada İşadamı H.B., ‘işkence’ suçundan yargılanan polisler hakkında soruşturma izni vermeyen Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek hakkında da Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!