UBS’den İngiltere’ye finans sektörü uyarısı

Güncelleme Tarihi:

UBS’den İngiltere’ye finans sektörü uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 15:45

İsviçreli banka UBS, İngiltere’nin bankacılık sektörüne getirdiği sıkı düzenlemeler yüzünden ülkedeki yatırım bankacılığı faaliyetlerinin ABD ve Asya’ya kaymasına neden olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor           

 

UBS’i geçen iki yılda iflasın eşiğinden döndüren, yatırım bankacılığı konusunda uzman olan CEO’su Oswald Grübel, “Hükümet bankacılık sistemindeki düzenlemeler konusunda oldukça sessiz. Her şeyi kapalı kapılar arkasında, sessizce hallediyorlar. Bir gün kimseye bir şey söylemeden kararlar almaya başlarsa, o zaman işimiz zor” dedi.

 

Grübel’in FT’ye verdiği röportaj, İngiltere hükümetinin bankacılık sistemine uygulamak istediği yeni düzenlemelerden rahatsız olan bütün bankacılar arasında yankı uyandırdı.

 

Haberin Devamı

67 yaşındaki Grübeli, bütün yabancı bankaların UBS’in bankacılık operasyonlarının temelini oluşturan Londra’nın, yatırım için olarak doğru yer olup olmadığından emin olmak istediğini bilmesi gerektiğini söyledi.

 

Grübel, “Bizim gibi, Londra’da 7 bin çalışanı bulunan şirketlere bazı sözler verilmesi gerekiyor. Bu sözlerin geçerliliği bugünden yarına kadar da değil. Bizler, en az 15 yıllık planlarla yabancı ülkelere geliyoruz. Bu yüzden Londra’nın önümüzdeki birkaç yılda nasıl bir yere dönüşeceğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

 

Grübel, İngiltere ve İsviçre’nin pahalılığı göz önüne alındığında, ABD ve Asya’nın, UBS ve diğer bankaların yatırım bankacılığı faaliyetlerinin yeni merkezleri olacağına işaret etti. Hem İngiltere hem de İsviçre’de dünyanın geri kalan ülkelerine kıyasla sermaye yükümlülükleri açısından en sert kurallar uygulanıyor.

 

Grübel, “Dünyanın bir yerinde kasanızda verdiğiniz kredilerin yüzde 8’ine denk gelen bir sermayeye sahip olmanız gerekirken, başka bir yerinde bu oran yüzde 19 ise, işin nereden yapılması gerektiğine karar vermek zor olmaz” dedi.

Haberin Devamı

 

*Bu yazı Financial Times’ta “UBS chief attacks UK for neglect of banks” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

 http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

 

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetEkonet

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!