Twitter’a televizyondan giriyoruz birazdan da kettle’dan deneyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Twitter’a televizyondan giriyoruz birazdan da kettle’dan deneyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 01:30

Haftanın olayı Twitter yasağıydı. Ancak uygulama internet yasaklarını delmeye alışmış toplumumuza yeni eğlence malzemeleri sağlamaktan başka bir işe yaramadı.

Haberin Devamı

Uydurma haberlerle eğleniyoruz

Zaytung haberidir

“İstesek fezleke olayını da yasaklarız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ icabında fezleke sorununu kökünden çözebileceklerini açıkladı

17 Aralık operasyonuna adı karışan dört eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekeler için toplanan Meclis’te gerginlik sürüyor. Bugünkü oturumda da AK Parti grubunun fezlekelerin okunmasına izin vermemesi muhalefet tarafından protesto edilirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Ya dua etsinler fezleke diye bir şey var, istesek iki dakikada yasa çıkartır onu da kaldırırız. O zaman neyi okutacaklar?” sözleriyle iyi niyetlerinin suiistimal edildiğini belirtti. Arada basın mensuplarıyla sohbet eden Bozdağ, AK Parti’nin demokrasi adına attığı adımların bedelini ödediğini söyledi ve şöyle devam etti: “Arkadaş istesek fezleke denen şeyi bir günde yasaklarız ama demokratik bir Türkiye için bunu istemiyoruz. Kaldı ki, burada bir iyi niyet de yok. Fezleke Meclis’e geldi hadi. Bu arkadaşlarımız soruşturulsa nolacak? Diyelim suçlu çıktılar. Neye göre suç? Kanuna göre. E kanunu da değiştiririz, nolacak yani? O zaman bu neyin kavgasıdır?” Konuşmasına “Seçim öncesi böyle şeyleri gündeme getirerek bizim sabrımızı zorluyorlar. Hayır kafamız bozulsa lan hadi yapmıyoruz seçim meçim desek, kim ne diyecek? Milli iradeyiz neticede. İstesek seçimi de kaldırırız. İyi kötü gene gönlünüz olsun diye bişeyler yapmaya çalışıyoruz” sözleriyle devam eden Adalet Bakanı, Ak Parti grubu olarak demokrasi mücadelesinden geri adım atmamak için kendilerini zor tuttuklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Sadece Türkiye’de olur!

Bunlar Zaytung haberi değildir!

İki hafta daha kalamadı

Ümraniye Cezaevi’nde hırsızlıktan yatmakta olan Sacit Meyan, Eyüp Mutğam ve Özgür Ürün hapisten firar etti. Gece saat 04.00’te cezaevinden firar eden mahkûmlar içerisinde ilginç olanıysa tutuklulardan birisinin tahliyesine sadece iki hafta kalmış olmasıydı.

Tek başına ‘dünyayı’ dolandırdı

İstanbul’da 900 vatandaş, taksi plakası aldıklarını zannederken normal plaka aldı. Satıcı M. C tarafından dolandırıldıklarını anladı ve çareyi TBMM’de aradılar. Dilekçe veren mağdurlar “Bu adamı lütfen bulun” çağrısında bulundular.

Haberin Devamı

Haftanın portresi

İçimizden biri, Rasıl...

Çekimlerinin bir bölümünü Türkiye’de yaptığı The Water Diviner filmi nedeniyle cennet vatana sıkça yolu düşen ve ilişkilerimizin iyice ilerlediği ünlü oyuncu ve yönetmen Russell Crowe da geçen haftanın öne çıkan Twitter portrelerindendi. Şu sıralar Brezilya’da bulunan Crowe, Türkiye’deki Twitter yasağını duyunca uzak mesafeye rağmen ülkemizi unutmadı ve konuya dair mesajını yolladı: “Türkiye Twitter’ı mı yasakladı? Çok kötü bir karar. Bunu anlayamıyorum...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!