TV Oscarları'nda tarihi rekor

Güncelleme Tarihi:

TV Oscarlarında tarihi rekor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de ‘‘televizyonun Oscarları’’ sayılan Emmy Ödülleri, önceki gece Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 52'inci televizyon Emmy'lerinin galibi, NBC'de yayımlanan ve Beyaz Saray'daki bir görevlinin maceralarını konu alan ‘‘The West Wing’’ (Batı Kanadı) isimli dizi oldu. Dizi 9 ödülle tarihi rekor kırdı.

The West Wing (Batı Kanadı) adlı dizi, en iyi drama, en iyi yönetmen dahil tam 9 dalda Emmy ödülü alarak tarihi bir rekor kırdı. Telaş içindeki bir Beyaz Saray görevlisinin macedalarını anlatan siyasi dizi, mafyayı konu alan rakibi ‘‘The Sopranos’’u hayli geride bıraktı. Film, 8 ödüllü ‘‘E.R’’in de (Acil Servis) rekorunu kırmış oldu. En iyi komedi dalında ise ödülü, eşcinsel bir erkek ve namuslu bir kadınla arkadaşları arasındaki ilişkileri anlatan ‘‘Will & Grace’’ adlı dizisi aldı. ‘‘Will & Grace’’ de NBC'de yayımlanıyordu.

Drama dalında en iyi aktris ödülünü ‘‘Once and Again’’deki rolüyle Sela Ward aldı. Aynı daldaki en iyi aktör ödülünü ‘‘The Sopranos’’un kahramanı James Gandolfini aldı. Komedi dalında en iyi aktör ödülüne ‘‘Spin City’’nin usta oyuncusu Michael J.Fox aldı. Parkinson hastalığı yüzünden diziden ayrılmak zorunda kalan Michael J. Fox, sahneye geldiğinde, ünlü Shrine Salonu'nu dolduran tüm davetliler, ayağa kalkarak dakikalarca alkışladılar. 1980'li yıllarda ‘‘Aile Bağları’’ isimli diziyle üç kez en iyi aktör ödülüne sahip olan Fox, ödülden büyük onur duyduğunu söyledi.

Komedi dalında en iyi aktris ödülüne ise CBS Televizyonu'nda yayınlanan ‘‘Evenbody Loves Raymond’’daki rolüyle Patricia Heaton layık görüldü. En iyi drama yönetmeni ödülünü ‘‘West Wing’’le Thomas Schlamme aldı.

Hollywood'un emektarlarından dünyaca ünlü aktör Jack Lemmon da ‘‘Oprah Winfrey Presents: Tuesdays With Morrie’’ isimli mini dizideki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Jack Lemmon, ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!