Tuzla’da polise silahlı saldırı; ağır yaralı polis şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuzla’da polise silahlı saldırı; ağır yaralı polis şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 06:58

TUZLA’da polis ile şüpheli bir kişi arasında yaşanan kovalamacada polis memuru silahla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru Battal Yıldız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Polis memuru Yıldız'ı şehit eden zanlının, "ev ve iş yerinden hırsızlık", "uyuşturucu madde kullanmak", "ruhsatsız silah bulundurmak", "yaralama" ve "yağma" gibi 28 suçtan kaydı çıktı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Hikmet Sağır’ın yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Olay Tuzla İçmeler Mahallesi, Ankara Caddesi üzerinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri o sırada kaçan bir şüpheliye dur ikazında bulundu.

 

Tuzla’da polise silahlı saldırı; ağır yaralı polis şehit oldu

Kaçmaya devam eden şüpheli Hikmet Sağır ile polis arasında cadde üzerinde kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacada şüpheli, kaçarken polis memuru Battal Yıldız'a ateş ederek ağır şekilde yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi.

Olayı gerçekleştiren şüpheli ise Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak karakola götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Polis memuru Battal Yıldız sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralı polis memuru Battal Yıldız’a kan vermek için hastaneye mesai arkadaşları da geldi.

Ancak yaralı polis memuru hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Tuzla’da polise silahlı saldırı; ağır yaralı polis şehit oldu


KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Battal Yıldız’ın, memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki baba evineÿateş düştü.

Evli ve 2 çocuk babası Battal Yıldız’ın, şehit haberi Akşehir’in eskiden köy statüsünde olan Adsız Mahallesi’nde oturanÿanne- babasına evine emniyet güçleri tarafından verildi. Acı haberi alan şehidin babası Haceli Yıldız ve annesi Kezban Yıldız’ın İstanbul’a gittiği belirtildi. Şehidin eşi Emine Yıldız ve çocuklarının ise İstanbul’da oturdukları kaydedildi. Şehit haberinin ardından baba evine Türk bayrağı asılırken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. ŞehitBattal Yıldız’ın, 5 gün önce Akşehir’e gelerek halasının oğlunun düğününe katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Şehit Yıldız’ın, yarın memleketi Akşehir İlçesi’nde defnedilmesi bekleniyor.

DOSYASI KABARIK ÇIKTI

"Hırsızlık" ihbarı üzerine Tuzla'daki adrese gelen polis memuru Yıldız'ı göğsünden vuran Hikmet Sağır'ın, "ev ve iş yerinden hırsızlık", "uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak", "ruhsatsız silah bulundurmak", "yaralama" ve "yağma" gibi 28 suçtan emniyette kaydı bulunduğu bildirildi.  

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE TÖREN 

Şehit polis memuru Battal Yıldız için Tuzla Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile şehidin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Kezban, babası Ali, ağabeyi Mustafa da Konya'dan gelerek törene katıldı. Şehit Yıldız'ın eşi Emine ile çocukları 6 yaşındaki Hasan İlyas ve 2 yaşındaki Mehmet Ali de anneleriyle birlikte törende hazır bulundu. Şehidin annesi tören alanına girince gözyaşlarına hakim olamayarak ağıtlar yakarken, baba ile ağabey de şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Battal Yıldız'ın şehit edilmesine ilişkin bilgi verdi. Emniyet Müdürü Çalışkan, "Dün gece saat 03.30 sıralarında almış olduğu bir ihbarı değerlendirirken şüpheli bir şahsın önce kaçması ardından başlayan kovalamaca neticesinde silahını kullanması sonucu devriye ekipler amirliğinde görevli Battal Yıldız kardeşimiz şehit olmuş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bu dünyadaki görevini onuru ve şerefiyle tamamlayan Battal Yıldız artık emniyet teşkilatımızın şehitler ordusuna bir neferdir. Ben şuna inanıyorum ki her bir polisimizin yaptığı görev ibadet yerindedir. İnsanlara yardım etmek, kendini savunamayacak durumda olanların yanında olmak, zalimlerin karşısına dikilerek onları alaşağı etmek; insanların malını, canını, ırzını korumak gibi görevler bir polisin günlük hayatının sıradan parçalarıdır. Bundan sonra da herkes bilsin ki, Türk polisi görevini en iyi şekilde yaparak zalimlere gün yüzü göstermeyecek, bu toplumun birliğini, dirliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN CENAZESİ KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Daha sonra şehit Battal Yıldız için helallik alındı. Tören boyunca şehidin büyük oğlu Hasan İlyas da babasının fotoğrafını yüzüne tutarak oturdu. Törenin sona ermesinin ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde memleketi Konya'ya gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!