Son dakika haberi: Tuzla'da 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti... 4 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Tuzlada 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti... 4 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2024 18:05

Tuzla'da bir binanın alt yapı çalışması sırasında göçük meydana geldi, 2 işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı. Göçükle ilgili ayrıca 4 kişi gözaltına alınırken, villanın müteahhidinin yakalanması için Muğla'da çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Olay, 17.00 sıralarında Tepeören Mahallesi, Akbaşak Sokak'ta meydana geldi. Bir binanın alt yapı çalışması sırasında 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Son dakika haberi: Tuzlada 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti... 4 kişi gözaltına alındı

 İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ekipler, 2 işçinin cansız bedenine ulaştı.İstanbul İtfaiyesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Son dakika haberi: Tuzlada 2 işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetti... 4 kişi gözaltına alındı

İSKİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'un Tuzla ilçesi Tepeören’de saat 17.30 sıralarında bir şantiyede göçük meydana gelmişti. Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından olayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak bazı kaynaklarda İSKİ'ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan incelemelerde, Villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi. Gözaltına alınan 4 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!