Güncelleme Tarihi:
Otel yetkilisi Perihan Çakır, gelişmiş batı ülkelerinde tedavi amaçlı birçok tuz odasının yıllardan beri kullanıldığı belirtti. Peribacalarına oyulu ve son Osmanlı dönemi yapı sanatının en önemli mimari tarzını yansıtan konutların çağdaş anlamda turizme kazandırıldığı otelde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin de yararlanmaları amacıyla 'Tuz Odası'nı hizmete kazandırdıklarını anlatan Çakır, şöyle dedi:
"Bilimsel olarak biyokimyasal, mikrobiyolojik ve bağışıklıkla ilgili yapılan araştırmalarla tuzun insan sağlığına yararları ispatlanmıştır. Tuz terapisi; astım atakları, alerji, akut solunum yolu hastalıkları, KOAH, burun tıkanıklığı, orta kulak iltihabı, mronik bronşit, zatürree, öksürük, hırıltı soğuk algınlığı ve grip, sinüzit, egzama, sedef hastalığı ve Saman nezlesi gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyorolabiliyor."
KAPADOKYA'DA TUZ TERAPİSİ / Foto Galeri
Tuz odasının zemin, tavan ve duvarları ile doğal tuzlarla kaplanmak suretiyle mağara ortamının oluşturulduğunu belirten Çakır, bunun da insanların üzerinde rahatlatıcı etki sağladığını belirtti. Tuz odasında yüzde 40-50 oranında değişen oranlarda nem bulunduğunu ve sıcaklığın da 20-24 derece arasında tutulduğunu anlatan Çakır, "Tuz odası terapisinde çocuklar 20, yetişkinler ise 40 dakika odada kalıyor. 5 gün üst üste yapılan seansların daha sonra mümkünse ayda 2 defa yapılması tavsiye ediliyor" diye konuştu.