Tutuklu pilot Gülen'le görüşmesini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu pilot Gülenle görüşmesini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 23:42

15 Temmuz darbe girişiminin yöneltildiği merkezlerden biri olan Akıncı Havva Üssü’nde kursiyer pilot olarak görev yapan Y.K, uçuş eğitimi için gittiği ABD’de iki kez Fetullah Gülen’le görüştüğünü söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Kursiyer Pilot Y.K.’nın ifadesi özetle şöyle:

Haberin Devamı

2005 yılı Ocak ayından askeri liseler için başvuru başladığında abiler bana ‘Allah rızası için askeri liseler sınavcına girmem gerektiğini’ söylediler. Bu sınav döneminde abi dediğimiz kişiler annemin başı açık fotoğraf çektirmesini ve kimliğini değiştirmesini istediler.

17-25 Aralık döneminde ortaya çıkan tapeleri evimizde bulunan sinevizyon cihazına flash bellek ile aktarma yaparak dinletiler. 2014 yerel seçimlerinde de AKP’ye oy vermemizi, Manisa İlinde MHP’ye oy vermemizi söylediler. Bende o seçimlerde MHP’ye oy verdim.

İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM
NATO uçuş okulunda eğitim için ABD’ye gittim. 2015 Ağustos ayında New York’a M.B. ile gezme amaçlı gittik. Gitmeden önce Mutlu denilen abi bize bir numara vererek New York’ta irtibata geçeceğimiz şahsı bildirdi. New York’ta bu şahsı aradık ve ismini söylemeyen şahıs bizi daha önceden belirlediğimiz yerden bordo renkli bir Toyata ile alarak Pensilvanyada Strazburg bölgesinde adresini tam olarak bilmediğim ve Fetullah Gülen’in evinin bulunduğu yere gittik. Akşam namazından sonra ben ve arkadaşım M.B.’yi salon tarzında ayrı bir odaya götürdüler. Odaya Fetullah Gülen gelerek bize sadece nereden geldiğimizi, ne için Amerika’da bulunduğumuzu sordu. Bizde uçuş eğitimi için geldiğimiz, pilot olduğumuzu söyledik. Yaklaşık 1 dakika süren bu görüşme sonrasında odadan çıktık.

2016 Ocak ayında Pensilvanya’ya Fetullah Gülen’in yanına bir sefer daha gittik ama bu sefer yanımda A.M.T. vardı Yine aynı yerde Fetullah Gülen ile görüştük. Kısa bir görüşme oldu bize kesinlikle bir şey söylemedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!