Tutuklu eski MİT'çi artık gümrükçü

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu eski MİTçi artık gümrükçü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 16:50

Suriye'de Esad yönetiminin halkına karşı kimyasal silah kullandığı iddialarının konuşulduğu Ankara'da, Suriye bağlantılı bir başka haber de gündeme oturdu.

Haberin Devamı

Haber, Suriye'de iç savaşın çıktığı ve Suriye ordusundan ayrılan subayların Türkiye'ye sığınmaya başladığı ilk günlerde meydana gelen bir skandalla ilgiliydi;
Suriye'den kaçıp Türkiye'ye sığınan muhalif general, Hatay'da görevli bir MİT mensubu tarafından, bizzat Esad güçlerine teslim edilmişti. Generali teslim eden MİT elemanı hakkında derhal soruşturma açıldı. Adı Önder Sığırcıklıoğlu olduğu belirlenen, MİT'te tercüman olarak çalışan bu kişi hakkında dava açıldı ve MİT'le ilişiği kesildi.


BAŞBAKANLIK İSTEDİ, GÜMRÜK KADROSUNA GEÇTİ

Sığırcıklıoğlu, MİT ile ilişiği kesildikten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na atandı. Bakanlık yetkilileri, bu atamaya ilişkin isteğin bizzat Başbakanlık'tan geldiğini, atamanın da bu talep çerçevesinde yapıldığını vurguladılar.
Sığırcıklıoğlu bu arada, hakkında açılan dava çerçevesinde mahkeme kararıyla tutuklandı. Kendisi cezaevindeyken de, ataması Hatay Gümrüğü'ne çıkarıldı.

Haberin Devamı

Tutuklu eski MİTçi artık gümrükçü

HATAY OLMAZ, AFYON'A ATAYALIM

Ancak Sığırcıklıoğlu'nun, muhalif generalin Esad'a teslim edilmesi olayının yaşandığı Hatay'a gümrük memuru olarak atandığı duyulunca, bu da hem Bakanlık, hem de devlet bürokrasisi içinde sorun oldu.
Bunun üzerine Sığırcıklıoğlu, bu kez Hatay Gümrüğü'nden alınarak, Afyon Gümrüğü'ne memur olarak atandı.

ATAMA ÜZERİNE ATAMA AMA MAAŞ YOK

Sığırcıklıoğlu, atama üzerine atama yaşarken, hiçbir yerde göreve başlayamadı. Çünkü hakkındaki dava nedenyle halen tutuklu.
Gümrük Bakanlığı kaynakları, kadrosunun bakanlıkta olmakla birlikte, Sığırcıklıoğlu'nun henüz hiç maaş almadığını da Hürriyet'e açıkladılar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!