Tutuklu emniyet amirinden ‘Aracım stop etmişti’ savunması

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu emniyet amirinden ‘Aracım stop etmişti’ savunması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 13:26

MUĞLA- Marmaris Karayolu Gülağzı Mevkii'nde, alkollü direksiyonuna geçtiği otomobiliyle hata sollama yapınca neden olduğu kazada 4 kişinin ölümüne, kendisinin dışında 3 kişinin de yaralanmasına yol açtığı suçlamasıyla yargılanan emniyet amiri 40 yaşındaki Yakup Çen, “Benim aracım stop etmişti. Ben çarpmadım. Kazayı isteyerek yapmadım. Üzgünüm” dedi.

Geçen mayıs ayında meydana gelen kazada, hatalı sollayıp karşı şeride geçerek çarptığı başka bir otomobildeki sürücü 60 yaşındaki Rasim Pala, eşi 55 yaşındaki Aysel Pala, kızı 30 yaşındaki Gamze Taşkın ve torunu 6 yaşındaki Eftelya Taşkın'ın ölümüne, gelini 40 yaşındaki Cally Pala ve oğlu 35 yaşındaki Kazım Pala ile otomobilinde bulunan 24 yaşındaki Cumhur Çimen'in yaralanmasına neden olan, kendisi de yaralanan alkollü sürücü Yakup Çen, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Olay sırasında 150 promil alkollü olduğu belirlenen ve hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan toplam 80 yıldan 100 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Çen, ifadesinde, “Benim aracım stop etmişti. Ben çarpmadım. Kazayı isteyerek yapmadım. Üzgünüm” dedi.
Olay sırasında Osmaniye’nin Kadirli İlçesi Emniyet Amiri olan ve duruşmaya koltuk değnekleriyle gelen Çen'in savunmasına itiraz eden, kazada ölen Gamze Taşkın'ın eşi Cenk Taşkın'ın avukatı Ali Kemal Kaytan ise “Kaza Rasim Pala'nın şeridinde meydana gelmiş. Sanık Çen'in aracının stop etmesi mümkün değil. Görgü tanıkları kazaya Çen'in neden olduğunu söylüyor. Polis kayıtlarına da kaza bu şekilde geçti. Çen kusurludur” dedi.
Mahkeme, kazanın oluşundaki kusur durumunun belirlenmesi için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!