Tutuklu askeri savcı: "Bu oyunun içinde askeri istihbaratçılar var"

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu askeri savcı: Bu oyunun içinde askeri istihbaratçılar var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 10:29

İzmir merkezli şantaj ve fişleme çetesi davasının tutuklu sanıklarından askeri savcı Yüzbaşı Mustafa Ufuk Kök, askeri istihbaratta görevli meslektaşlarına yönelik ciddi ithamlarda bulundu. Mustafa Ufuk Kök, Hürriyet'e gönderdiği mektubunda, "Bu oyunda yer alan personelin çoğu istihbaratçı personeldir. Kendilerinin personeli takip etmek gibi görevi olmadığı halde personelin özel hayatını takip etmekte, iş yeri telefonlarını hukuka aykırı dinlemekte, kişisel verileri ele geçirmekte, bunları polis teşkilatı ve basındaki bir takım ilgili ekiplere ulaştırmaktadır"dedi.

Haberin Devamı

Askeri savcı Yüzbaşı Mustafa Ufuk Kök, "Şantaj ve fişleme" çetesi davasının 79 tutuklu sanığından biri. Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianameye göre, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" ile suçlanıyor.
Geçen Haziran ayından beri tutuklu olan askeri savcı Mustafa Ufuk Kök, Şubat ayında verdiği tahliye dilekçesinde, "Etkin pişmanlık" yasasından faydalanmak istediğini belirterek tahliyesini istedi. Ancak mahkeme Mustafa Ufuk Kök'ün tahliye talebini "yeterli şartlar oluşmadığı" gerekçesi ile kabul etmedi.

Askeri savcı Yüzbaşı Mustafa Ufuk Kök'ün, "Etkin pişmanlık yasasından yararlanarak" tahliye talebinde bulunması haberi Hürriyet'te, "Tutuklu savcı yüzbaşı: Pişmanım" başlığı ile yer aldı. Bu haberin ardından Hürriyet'e bir mektup gönderen Mustafa Ufuk Kök, verdiği dilekçesinde örgüt üyesi olduğuna dair kabulü ve itirafının bulunmadığını belirtti. Mustafa Ufuk Kök askeri savcı iken yürüttüğü soruşturmalar sırasında, önce bir takım kişiler tarafından tehtid edildiğini, ardından da kendisini tutuklu olarak bu davanın içinde bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mustafa Ufuk Kök mektubunda şunları söyledi;
* 357 kişinin sanık, binlerce kişinin mağdur olduğu bu davada, kimin örgüt üyesi, kimin olmadığı yargılama konusunda anlaşılacaktır. Ancak bize bu oyunu oynayan bir çete var ve halen çalışıyor.
* Tespit edilen fişlemeler aslında bize bu oyunu oynayan kişilerin kendi fişlemeleridir.
* Babası ve abisi astsubay olan bir kişi neden bir başka personeli subay, astsubay çocuğudur diye fişlesin?
* Ya da alevi bir personel bir başka personeli, "Hayatı seks, yeme ve içmeden ibarettir. Tam bir alevidir" diye fişlesin?
* İddianamede yer alan görüşme tutanakları yine bize bu oyunu oynayanların görüşme tutanaklarıdır.
* Haklarında fişleme yapılanların fişlemelerine bakıldığında, ailesinde subay astsubay olanlar, alevi olanların fişlenmiş olduğu görülecektir. Şu anda tutuklu bulunanların yarıdan fazlası subay-astsubay çocukları ve Alevilerdir.
* Bu dava TSK'da istenmeyen Aleviler ve subay astsubay çocuklarının tasfiye davasıdır.
* Gündemdeki davalarda sanık olanların çoğuyla ilgili asılsız haberleri bazı sitelerde ve bazı tweet hesaplarında bulabilirsiniz.
* Binlerce kişinin mağdur, 357 kişinin sanık olduğu dava tek bir tanık yoktur.
* Amirallere suikast, Suga Eylem Planı, kaçak içki ve sigara, fuhuş çetesi ve casusluk vb. önemli dosyalarda şüphenilen kişilere ulaşmam, evlerinde arama yaptırmam, Telekomünikasyon  İletişim Başkanlığı'nın iletişim kayıtlarında, aranmadığı halde aranmış gösterilen kişileri tespit etmem nedeniyle hedef seçildim.
* Şüphelendiğim kişiler doğru kişilermiş. Bu oyunda yer alan personelin çoğu istihbaratçı personeldir. Kendilerinin personeli takip etmek gibi bir görevi olmadığı halde, personelin özel hayatını takip etmekte, iş yeri telefonlarını hukuka aykırı dinlemelekte, kişisel verileri ele geçirmekte, bunları polis teşkilatı ve basındaki bir takım ilgili ekiplere ulaştırmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!