Tutuklanmasına itiraz reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanmasına itiraz reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 00:25

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili avukatlarının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi.

Haberin Devamı

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, 14 gün gözaltında tutulduktan sonra 15 Aralık’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çıkarılmıştı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 9’uncu Sulh Ceza Hâkimliği, Muratoğlu’nu “Silahlı terör örgütü FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla tutuklarken, tutuklama gerekçeleri arasında “Pensilvanya ziyaretinde Gülen’le çekilen fotoğrafında ceketinin iki düğmesini iliklemesi” de sayılmıştı.

Doğan Holding Hukuk Başmüşaviri Erem Turgut Yücel, avukatlar Köksal Bayraktar ve Şehnaz Yüzer, bir üst mahkeme olan İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’ne 21 Aralık’ta başvurdu. Barbaros Muratoğlu’nun telefon kayıtlarını içeren CD ve belgeleri teslim edip, başka mahkeme kararlarını örnek göstererek tutuklamaya itiraz ettiler. Talebi değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği, dün itirazın reddine karar verdi.

Barbaros Muratoğlu’nun tutukluluğunun devamına karar veren hâkimlik şu gerekçeleri sıraladı:
- Soruşturma kapsamında adı geçen bir kısım şüphelilerin firari durumda olması.

- Bu kişilerin yakalanamadıkları için Barbaros Muratoğlu ile HTS kayıtlarına göre tespit edilen iletişim kayıtlarına ilişkin ifade vermemiş olmaları.

- Delillerin tam olarak toplanmamış olması.

- Muratoğlu’nun cep telefonları ve dijital materyallerinin incelemesinin henüz tamamlanmamış olması.

BAKMADAN GEÇME!