Tutuklanma değil iftira davası

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanma değil iftira davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 21:27

Balyoz davası kapsamında tutuksuz yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, kamuyounda darbeci olarak gösterildiği, kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle tazminat talebiyle Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Balyoz davası kapsamında tutuklu kalan askerler ‘haksız tutuklama’ gerekçesiyle dava açmıştı. Bu yönüyle Ersöz’ün davası ilk dava niteliğini taşıyor. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ergenekon davası kapsamında 15 Ocak 2009’da tutuklandı. Ersöz, Balyoz davasında da sanık oldu. Ancak Balyoz davasına bakan mahkeme, Ersöz’ün zaten tutukluğu bulunduğu gerekçesiyle bu davadan tutuklanmasına karar vermedi. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali tespitinden sonra yapılan yeniden yargılama sonucunda Ersöz beraat etti. 

KİŞİLİK HAKKINA SALDIRI

Levent Ersöz,  avukatı Hulusi Coşkun aracılığıyla, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Hazine aleyhine 1 milyon 300 bin TL tutarında tazminat talebiyle dava açtı. Dava dilekçesinde, 2014 yılında   

YAPILAN DÜZENLEME İLE 

Haberin Devamı

sadece haksız tutuklama nedeniyle değil, soruşturma ve kovuşturma evresinde kendisine atfedilen haksız fiiler, kişilik haklarına, mesleki onuruna yönelik saldırılar nedeniyle de tazminat istenilmesinin mümkün olduğu anımsatıldı. Dilekçede,  “Yaşatılan haksız iftira ve karalamalar neticesinde müvekkilim ailece küçük düşürülmüş, kamuoyunda şahsı ve ailesinin son derece olumsuz karşılanmasına ve itibarlarının olumsuz yönde etkilenmesine neden olmuştur” denildi.

BAKMADAN GEÇME!