Tutuklama kararına itiraz

Güncelleme Tarihi:

Tutuklama kararına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2001 00:00


Mercedes Benz Türk A.Ş avukatları, Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurarak, şirketin 9 yabancı yöneticisi hakkında geçen hafta verilen tutuklama kararına itirazda bulundular.

İtiraz dilekçesini kabul eden mahkeme, dosyayı bir üst mahkeme olan Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nin, dosya üzerinden inceleme yaparak, itirazı gelecek hafta karara bağlaması bekleniyor.

Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi, Mercedes Benz Türk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Horst Zimmer ile yönetim kurulu üyeleri Tarık Al Askari, Wolfgang Otto Diez, Dr. Sittig Fahr-Becker, Eric Kurt Karl Anton Jonsher, Halid Al Juffali, Herbert Walter Kauffmann, Dr. Kurt Joachim Lauk ve Dr. Klaus Maier hakkında CMUK'un 223 ve 229'uncu maddeleri gereği sorgularının alınabilmesi için gıyabi tutuklama kararı vermişti.

Mahkeme ayrıca, sanıkların ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılmalarını karara bağlamıştı.

Konya'nın Karapınar İlçesi yakınlarında 3 yıl önce meydana gelen ve 49 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrasında ölenlerin yakınları tarafından Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Mercedes yöneticileri, Türk Ceza Kanunu'nun 452'ye 2'nci maddesi gereğince ''birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan 4 ile 10 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanıyorlardı.

(Konya/aa)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!