Tutucular ile yenilikçiler kavgasının en çok yaÅŸandığı ülke Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Tutucular ile yenilikçiler kavgasının en çok yaşandığı ülke Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 09:34

Pew Research Center tarafından 12 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen anket, dünya genelindeki Müslüman toplulukların politikada İslam’ın yer almasını istediğini gösterdi.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Ankette, Türkiye’deki katılımcıların yarısından biraz daha fazlası, Ä°slam’ın politikadaki nüfuzunun iyi bir ÅŸey olduÄŸunu savundu. Aynı zamanda, Türkiye tutucular ile yenilikçiler arasında çatışmanın en çok yaÅŸandığı ülke olarak öne çıktı. Türk katılımcıların yüzde 84’ü, iki taraf arasında çatışma olduÄŸunu belirtirken, Türkiye’yi yüzde 74 ile Lübnan izledi.Â

 

Anket, Pakistan, Mısır, Ürdün ve Nijerya’da zina için recm, hırsızlık için el kesilmesi ve İslam’dan dönenler için uygulanan ölüm cezasının değiştirilmesini desteklediğini ortayua koydu. Pakistan’da ise ankete katılanların yüzde 85’i, iş yerlerinde kadın ve erkeklerin ayrılması gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

 

Endonezya, Mısır ve Ürdün’de ankete katılanların üçte ikisi, ülke politikalarında İslam’ın öne çıkmasını olumlu karşıladıklarını belirtti. Katılımcılar, İslam politikada ne kadar fazla yer edinirse bunun o kadar olumlu bir durum olduğunu ifade etti.

 

Ankette sekiz bin katılımcının görüşleri değerlendirildi.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!