Güncelleme Tarihi:
TUS sonuçları ÖSYM tarafından bugün erişime açıldı. Binlerce doktorun bir alanda uzmanlaşmak için katılım sağladığı Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları, yaklaşık 15 bin aday tarafından tercih sürecinde değerlendirilecek. Geçtiğimiz yıl Deri ve Zührevi Hastalıklar, Radyoloji ve Çocuk Psikiyatrisi gibi alanların en çok tercih edildiği Tıpta Uzmanlık Sınavı yerleştirme döneminin ardından bu yıl TUS sonuçları sonrası benzer tercihler gözlemlenecek. İşte, TUS sonuçları ve detaylı bilgiler
TUS sonuçları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından saat 13.30'da erişime açıldı. Elde edecekleri K ve T puanlarına göre tercih sürecine adım atacak olan doktorlar, yaklaşık 40 uzmanlık alanı arasından tercih işlemlerini gerçekleştirecek. İşte, 2018 yılının sonbahar dönemi TUS sonuçları ve bazı bilgiler
TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?
TUS tercihleri, geçtiğimiz dönem sınav sonuçlarının 15 Mart tarihinde açıklanmasının ardından 30 Mart'ta alınmaya başlanmıştı. Aynı süreç ele alındığında, TUS 2.dönem tercihlerinin 25-26 Eylül tarihlerinde alınması öngörülmektedir.
45 PUANDAN AZ ALANLAR TERCİHLERDEN FAYDALANAMAYACAK
TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranır.
Adaylar tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Belirtilen tercih süresi dışında tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.
Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.
Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından yapılacaktır. Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda, girilen program tercih edilen program gibi işlem görür. Tercihlerin elektronik ortama yanlış aktarılmasından doğacak sonuçlardan aday sorumludur.
Adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. Adaylar kendilerine tanınan tercih haklarının hepsini kullanmak zorunda değildirler.
Mesleki bilgi sınav puanında eşitlik olması halinde seçimi yapılan uzmanlık dalını daha üst tercihinde gösterene öncelik verilir.